OPASNA PROVOKACIJA ALBANACA NA KOSOVU: Hitno se oglasila KANCELARIJA ZA KIM!
Foto: AP

užas

OPASNA PROVOKACIJA ALBANACA NA KOSOVU: Hitno se oglasila KANCELARIJA ZA KIM!

- Do ovog novog etnički motivisanog incidenta dolazi u danu kada je Aljbin Kurti pokušao da sprovede u delo svoje protivpravne i jednostrane poteze kojima je direktno udario na Srbe na Kosovu i Metohiji - ističu iz Kancelarije

Objavljeno: 17:58h

Grupa Albanaca izazvala je danas opasnu provokaciju tako što su se oko 15 časova provozali kroz mešovito srpsko naselje Vrbovac u opštini Vitina mašući zastavama terorističke UČK, uz zvuke sirena, navode iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Do ovog novog etnički motivisanog incidenta dolazi u danu kada je Aljbin Kurti pokušao da sprovede u delo svoje protivpravne i jednostrane poteze kojima je direktno udario na Srbe na Kosovu i Metohiji - ističu iz Kancelarije.

Nažalost, događa se ono na šta Kancelarija za Kosovo i Metohiju svakodnevno upozorava, a to je da neodgovorni i jednostrani antrisrpski potezi i retorika Aljbina Kurtija direktno generišu napade na Srbe koji žive južno od Ibra.

- Tome u prilog svedoči i današnji incident u Vrbovcu koji ima za cilj da zaplaši, onespokoji Srbe u ovoj mešovitoj sredini, ali predstavlja i opasnu pretnju preostalom življu. Dok se Srbima na Kosovu i Metohiji brani čak i da nose majice s aporukama "Nema predaje", dotle Albanci u pokrajini divljaju sa zastavama terorističke UČK i za to niko ne snosi sankcije - ističu iz Kancelarije za KiM.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.