DALJE NEĆEŠ MOĆI! Albanci i EU zabranili srpskom vozu da kroči na prostor Kosova?!
Foto: Espreso.co.rs

u duhu dobrosusedskih odnosa

DALJE NEĆEŠ MOĆI! Albanci i EU zabranili srpskom vozu da kroči na prostor Kosova?!

Bilo je čak i pretnji da je bomba postavljena na jednoj deonici pruge. Kako javlja reporter Espresa s lica mesta, voz je zaustavljen u Raškoj
Objavljeno: 17:58h

Albanske vlasti su u saradnji s Evropskom unijom donele su odluku da zabrane srpskom vozu da uđe na teritoriju južne srpske pokrajine, piše Espreso.

Kako javlja reporter Espresa s lica mesta, voz je već neko vreme zaustavljen u Raškoj.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U međuvremenu se oglasila i Evropska unija. Portparolka EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Maja Kocijančič u izjavi za prištinski "Klan Kosova" poručuje da, ne samo ovo pitanje, već svi problemi koje Kosovo i Srbija imaju, moraju rešiti zajedničkim dijalogom, prenosi RTK2.

"Bilo koji zajednički problem između Kosova i Srbije treba da dogovore obe strane u duhu normalizacije odnosa", rekla je Kocijančićeva.

Tokom dana, dok se voz kreće ka Kosovskoj Mitrovici, pojavljivale su se raznorazne pretnje, poput onih da je bomba postavljena na deonici pruge od administrativnog prelaza do krajnjeg odredišta.

Predsednik Kosova Hašim Tači pozvao je takođe nadležene inistucije u Prištinu da zakonskim merama hitno zaustave voz koji je ka Kosovskoj Mitrovici krenuo iz Beograda.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.