BAČENA RUČNA BOMBA NA KUĆU SRBINA: Pronašli eksplozivnu napravu u dvorištu, njihovim rođacima PALJENA IMOVINA!
Ilustracija, Foto: Kancelarija za KiM

užas

BAČENA RUČNA BOMBA NA KUĆU SRBINA: Pronašli eksplozivnu napravu u dvorištu, njihovim rođacima PALJENA IMOVINA!

Članovi ove porodice su se već nalazili na meti napada, a njihovim rođacima koji žive u istoj ulici paljena je imovina, ispisivane su poruke mržnje

Objavljeno:

Nepoznate osobe bacile su ručnu bombu na porodičnu kuću Zorana Jovanovića u selu Mogila, u opštini Vitina, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Zoran Jovanović je noćas oko ponoći čuo udarac o prozor i pomislio da je reč o kamenu. Međutim, jutros je primetio eksplozivnu napravu u dvorištu.

Zoran, u ovom etnički mešovitom selu, okružen Albancima, živi sa suprugom i dvoje dece, a noćašnji događaji uneli su ogroman strah i nemir u porodicu Jovanović.

"Nema sumnje da je ovaj napad izveden sa ciljem da se Zoran i njegova porodica zaplaše i oteraju sa kućnog praga, a da je bomba eksploditala incident je mogao da ima fatalne posledice", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Članovi ove porodice su se već nalazili na meti napada, a njihovim rođacima koji žive u istoj ulici paljena je imovina, ispisivane su poruke mržnje.

Ovaj slučaj je prijavljen policiji, ali, kako se navodi, ni prethodni napadi nisu rasvetljeni ni počinioci kažnjeni.

Iz Kancelarije za KiM kažu da je jasno da sa narastajućom antisrpskom retorikom i postupcima Prištine i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, raste i broj entički motivisanih incidenata.

"Zato je krajnje vreme da predstavnici međunarodne zajednice ovakve incidente, koji su mogli biti kobni, shvate kao najozbiljnije pretnje i deluju u skladu sa tim", navedeno je u saopštenju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.