ODLOŽENO SUĐENJE HRANITELJU IZ ŠIDA KOJI JE ZLOSTAVLJAO ŠTIĆENICU: Tužilac se nije pojavio
Ilustracija, Foto: Profimedia

VIŠI SUD U SREMSKOJ MITROVICI

ODLOŽENO SUĐENJE HRANITELJU IZ ŠIDA KOJI JE ZLOSTAVLJAO ŠTIĆENICU: Tužilac se nije pojavio

Početkom 2019. godine Osnovno javno tužilaštvo u Šidu pokrenulo je postupak protiv hranitelja koji je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje

Objavljeno: 11:12h

Suđenje hranitelju iz Šida Mirku M. (62), koji je 6 godina seksualno zlostavljao štićenicu M. V., trebalo je da bude danas održano pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici odloženo je, jer se nije pojavio tužilac.

Kako se saznaje, naredno ročište zakazano je za 9. maj.

Mirko M. se tereti da je je zlostavljao štićenicu koju mu je država poverila na čuvanje, a koji je umesto kaznom zatvora, "nagrađen" sa godinu dana kućnog zatvora, danas se nastavlja suđenje pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici

Za ovaj slučaj saznalo se tek poslednjeg dana 2018. godine kada je M. V. postala punoletna i smogla snage da ispriča kroz šta je sve prolazila.

Početkom 2019. godine Osnovno javno tužilaštvo u Šidu pokrenulo je postupak protiv hranitelja koji je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje.

Naime, nakon što je priznao da je zlostavljao devojčicu koja je kod njega živela, pošto mu je Centar za socijalni rad dao na čuvanje, tužilaštvo u Šidu je sa njim sklopilo sporazum o priznanju krivice. To je kasnije potvrdio i sud, pa je ovaj hranitelj koji je uništio jedan devojački život, osuđen na godinu dana kućnog zatvora.

Sud je, međutim, ovaj sporazum odbio, a kao razlog je naveo da sankcija od godinu dana kućnog zatvora nije adekvatna, s obzirom na to da je seksualno zlostavljanje trajalo skoro cele decenije.

Suđenje je ponovo počelo u oktobru prošle godine.

Bonus video:

00:16

Mesto ubistva na Batajničkom drumu

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.