SRAMOTA: Ako ne plati 100.000 dinara Magični Ćira ide u zatvor!
Foto: Wikipedia / Magic Tijuana

POTVRĐENA PRESUDA PISCU

SRAMOTA: Ako ne plati 100.000 dinara Magični Ćira ide u zatvor!

Magični Ćira je u maju ove godine, prvostepenom presudom Osnovnog suda u Nišu, osuđen zbog ugrožavanja sigurnosti gradonačelnika Niša Zorana Perišića jer je 5. decembra 2013. godine na mobilne telefone četvorice niških političara poslao SMS poruke sa pretnjama Perišiću
Objavljeno:

Veće Višeg suda u Nišu potvrdilo je presudu Osnovnog suda u Nišu kojom je književnik iz Niša Zoran Ćirić osuđen na novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog pretnji gradonačelniku Niša Zoranu Perišiću.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Magični Ćira je u maju ove godine, prvostepenom presudom Osnovnog suda u Nišu, osuđen zbog ugrožavanja sigurnosti gradonačelnika Niša Zorana Perišića jer je 5. decembra 2013. godine na mobilne telefone četvorice niških političara poslao SMS poruke sa pretnjama Perišiću.

- Ni u kom slučaju neću dozvoliti da bilo ko plati novčani iznos kazne jer bi to značilo moje priznavanje krivice. A ja nisam prekršio nijedan zakon i nisam učinio ništa od onoga zbog čega sam osuđen. Doveli su me u situaciju da jedino robijanjem mogu da dokažem svoju nevinost. Čekam ih da ispune obećanje i odvedu me na gubilište. Jer, kao što sam već više puta javno izjavio: “Pošto nema nikakvih materijalnih dokaza za ovu sramnu presudu - onda mora i mene da nema”. Tako da ne znam da li ću doživeti da čujem mišljenje Ustavnog suda o ovom diletantski montiranom procesu. Kako god, ja sam spreman za konačni rasplet- prokomentario je osuđeni književnik Zoran Ćirić.

foto: Marina Lopičić

Viši sud je odbio žalbu Ćirićevih branilaca Boška Ristića i Aleksandra Kuljaka koji su smatrali da je došlo do bitne povrede odredaba krivičnog postupka, povrede krivičnog zakona, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i odluke o krivičnoj sankciji, tako da je prvostepena presuda postala pravosnažna.

-Stav je i drugostepenog suda da se kritični događaj odigrao upravo na način opisan u dispozitivu prvostepene presude te da je u toku prvostepenog postupka na nesumnjiv način utvrđeno da je okrivljeni Zoran Ćirić upućivanjem SMS poruka sadržaja koji je opisan u prvostepenoj presudi ugrozio sigurnost oštećenog da će napasti na život i telo njegove dece, što je kod oštećenog dovelo do osećaja straha i nesigurnosti i do toga da bude zabrinut za bezbednost svoje dece, navodi se pored ostalog u obrazloženju presude Višeg suda u Nišu kojim je predsedavao sudija Zoran Krstić.

U presudi se navodi da je kazna od 100.000 dinara koju je dužan da plati u roku od tri meseca od pravosnažnosti, adekvatna težini učinjenog krivičnog dela i stepenu krivice ali i nužna dovoljna za ostvarivanje svrhe kažnjavanja. Ako je ne plati u datom roku, biće zamenjena tako da će 1.000 dinara biti zamenjeno jednim zatvorskim danom.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.