POLICIJU DO MUČITELJKE PASA IZ SRBIJE DOVELI DRUGI SRBI: Držala životinje u podrumu na zabačenoj farmi u Austriji!
Uhapšena srpska državljanka, Foto: Austrijska policija

STRAŠNO

POLICIJU DO MUČITELJKE PASA IZ SRBIJE DOVELI DRUGI SRBI: Držala životinje u podrumu na zabačenoj farmi u Austriji!

Utvrđeno je da je postojala još jedna kuća u kojoj su takođe nađeni psi. Ukupno je spaseno 16 pasa

Objavljeno:

Srpska državljanka (32) je uhapšena u Austriji zbog nelegalnog uzgajanja pasa koje je držala u jezivim uslovima, a policija je objavila i njenu fotografiju kako bi se oštećeni kojima je prodavala bolesne ljubimce, od kojih su neki kasnije čak preminuli, javili nadležnima.

Njoj su lisice na ruke stavljene na jednoj zabačenoj farmi, a austrijska policija je saopštila detalje akcije.

- Istražitelji su prvi put saznali za staru kuću sa podrumom na ovom imanju, kada je jedan meštanin prijavio da od novembra prošle godine čuje lavež pasa - prenose austrijski mediji.

Policija joj je ušla u trag nakon što je automobil bečkih registarskih oznaka došao do kuće, verovatno kako bi preuzeo neko od štenaca. U autu su bili takode državljani Srbije stari 20 i 11 godina. Zvaničnici su posumnjali da se podrum koristi za ilegalni uzgoj štenaca ili kao usputna stanica za ljubimce pre preprodaje, pa su po nalogu ušli u kuću u prisustvu državnog veterinara.

- U zgradi se osećao jak i neprijatan miris. U frižideru koji nije bio priključen na struju nalazila se tečnost katastrofalnog mirisa, a istražitelji su utvrdili da su psi boravili u prostoriji punoj psećeg izmeta, urina, otpada i ostataka - opisali su svedoci za austrijski NoeOrf.

Oni dodaju da se čula glasna muzika, koja je očigledno bila tu kako bi prigušila lavež pasa. Dva mlada rotvajlera pronađena su u u podrumu, a četiri šteneta sibirskog haskija bila su iza drvene pregrade.

Utvrđeno je da je postojala još jedna kuća u kojoj su takođe nađeni psi. Ukupno je spaseno 16 pasa.

Bonus video:

00:15

Kafić posle pucnjave u Obrenovcu

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.