OTKRIĆE FORENZIČARA! Gardisti na Topčideru ubijeni, novi svedok Vuk Jeremić!
Foto: Dragana Udovičić

Potvrđene sumnje

OTKRIĆE FORENZIČARA! Gardisti na Topčideru ubijeni, novi svedok Vuk Jeremić!

Advokat porodica dvojice ubijenih gardista 2004. godine u Topčideru Oglica Batić izjavila je da će tražiti novu rekonstrukciju događaja u kasarni na Topčideru, kao i saslušanje tadašnjeg savetnika predsednika Srbije Vuka Jeremića
Objavljeno: 12:40h

Nova 3D tehnika forenzičke analize pokazala je da su gardisti koji su pronađeni u krugu vojnog objekta u Beogradu ipak ubijeni, tvrdi Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Advokat porodica dvojice ubijenih gardista 2004. godine u Topčideru Oglica Batić izjavila je danas da će tražiti novu rekonstrukciju događaja u kasarni na Topčideru, kao i saslušanje tadašnjeg savetnika predsednika Srbije Vuka Jeremića, koji je o ubistvu obavestio načelnika Generalštaba Branka Krgu.

Batićeva je je rekla da Krga tog dana nije bio u Srbiji.

"Malo je čudno da kabinet predsednika države pre načelnika Generalštaba saznaje o tom događaju", rekla je Batićeva.

Na insistiranje voditelja da kaže kakve veze sa tim događajem ima Andrićev venac, ona dodaje.

"To je Vuk Jeremić, on je javio. I to je Krga rekao da mu je simptomatično kako se on o tako nečem obaveštava preko savetnika predsednika. I ja se pitam. Predložili smo da Vuk Jeremić bude saslušan, ali tužilaštvo to do sada nije uradilo".

Jeremić je služio civilni vojni rok u Kabinetu tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

foto: Dragan Udovičić

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović su nađeni mrtvi pre 12 godina, posle pucnjave u krugu tajnog vojnog objekta "Karaš" u Beogradu.

Inače, forenzička analiza u 3 D tehnologiji, koja je Batićevoj osnov za zahtev da se ponovo obavi rekonstrukcija događaja, biće prikazana danas na konerenciji za novinare u Beogradu.

Batićeva za TV Pink kaže da ova analiza ukazuje na zaključke koji su suprotni onim koje je svojevremeno uradila vojna komisija.

Činjenica je, kaže, da gardisti nisu imali međusobni kontakt i da je jasno da je gardiste ubila treća osoba.

Ona je podsetila da tokom istrage nisu izuzeti trgovi DNK analize, ali da će oštećeni predložiti izvođenje niza radnji i dokaza, praktično novu rekonstrukciju događaja.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.