Nastavak suđenja za ubistvo Ćuruvije, svedoči Dejan Milenković Bagzi
Foto: AP

nastavak procesa

Nastavak suđenja za ubistvo Ćuruvije, svedoči Dejan Milenković Bagzi

Milenković nije svedočio, jer je, zbog brojnih pitanja advokata optuženih i sudskog veća, svedočenje bivšeg visokog policijskog funkcionera Dragana Karleuše produženo za jedan dan
Objavljeno: 07:43h

Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije zakazano je za danas u Specijalnom sudu u Beogradu, a trebalo bi da svedoči zašićeni svedok, pripadnik zemunskog klana Dejan Milenković Bagzi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Milenković, koji se nalazi na nepoznatoj lokaciji pod obezbeđenjem policije, doveden je u sudnicu na prethodnom ročištu, ali nije svedočio, jer je, zbog brojnih pitanja advokata optuženih i sudskog veća, svedočenje bivšeg visokog policijskog funkcionera Dragana Karleuše produženo za jedan dan.

Kao svedok tužilaštva pozvan je i takođe zaštićeni svedok i pripadnik zemunskog klana Miladin Suvajdžić poznat kao Đura Mutavi, ali na prošlom ročištu nije bio doveden u sudnicu.

Sudija Snežana Jovanović je rekla da je veće primilo dopis MUP-a o tome da se taj zaštićeni svedok nalazi pod zaštitom, i da je dosta udaljen od Specijalnog suda, tako da policija nije mogla da obezbedi njegovo prisustvo u sudnici, zbog kratkog roka od poziva do svedočenja.

Tužilac je predložio da se Suvajdžićev iskaz pročita, s čim se složio advokat oštećenih Slobodan Ružić, ali su se oštro usprotivili pravni zastupnici optuženih koji insistiraju da se taj svedok dovede u sudnicu.

Da li će Suvadžić biti doveden u sudnicu danas ili u naredna dva dana, 6. i 7. decembra, za kada je takođe zakazan nastavak suđenje nije poznato.

Ćuruvija je ubijen na Uskrs 11. aprila 1999. u Beogradu, a za njegovo ubistvo Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti tadašnjeg načelnika DB Radomira Markovića, načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića i bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.