NEŠTO SE TU NE SLAŽE! Ovaj detalj uneo NOVU MISTERIJU u slučaj nestanka Mateja Periša
Nestali Matej Periš, Foto: MUP

POTRAGA U TOKU

NEŠTO SE TU NE SLAŽE! Ovaj detalj uneo NOVU MISTERIJU u slučaj nestanka Mateja Periša

Signal telefona lociran čak dva i po sata nakon što je nestali Splićanin poslednji put viđen

Objavljeno:

Nestanak Splićanina, Mateja Periša, uzdrmao je region kada je u noći između 30. i 31. decembra izašao iz kluba Gotik i od tada mu se izgubio svaki trag. Njegov nestanak policiji su prijavili prijatelji koji su bili sa njim u noći nestanka i od tada se krenulo u intenzivnu potragu.

Matejev telefon uneo je novu misteriju u ceo slučaj. Naime, signal mladićevog telefona poslednji put je lociran u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav. On je lociran čak dva i po sata nakon što je nestali Splićanin poslednji put viđen, odnosno nakon snimka na kome se vidi da se spušta niz stepenice koje vode prema Savi.

Matej Periš
foto: Printscreen/facebook

Pitanje koje se nameće je kako je moguće da je aparat slao signal dva i po sata nakon što je mladić poslednji put viđen i pod uslovom da je bio u vodi. O tome je nedavno govorio i Matejev otac Nenad Periš.

– Kako je moguće da se signal pojavljuje pokraj Ratnog ostrva, oko 4.15 sati, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnjeg Matejevog snimka pokraj “Savanove” u 1.55? Kako je moguće da mobilni telefon reaguje ako se nalazi u reci? Ako je Matej potonuo u reku, a mobilni mu je bio u džepu, onda je nakon 2.20 sati on neupotrebljiv, mokar, na dnu reke i ne bi mogao davati signal. Proizvođač kaže da može davati signal ako je mokar najviše pola sata. Dakle, ako je mokar, ne bi zasigurno mogao davati signal nakon gotovo dva i po sata – rekao je nedavno Nenad.

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.