OGLASILO SE TUŽILAŠTVO! Direktoru Doma zdravlja Kovačica ODREĐENO zadržavanje
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/RtvOk, Profimedia

HAOS

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO! Direktoru Doma zdravlja Kovačica ODREĐENO zadržavanje

Podsetimo, iz MUP-a je saopšteno da se sumnja da su potvrde prodavali za 300 evra

Objavljeno:

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srbije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, određeno je zadržavanje P. V., direktoru Doma zdravlja "Kovačica", zbog krivičnog dela trgovina uticajem.

- Zadržavanje je određeno i M. R., administrativnom radniku na poslovima tehničke i administrativne pomoći pri vakcinaciji tokom pandemije Kovid 19, u Domu zdravlja "Kovačica", zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, S S., referentu za zaštitu od požara, u Domu zdravlja "Kovačica", zbog krivičnog dela trgovina uticajem podstrekavanjem, S.D., zbog krivičnog dela trgovina uticajem pomaganjem i M.D., M.S.,M.A.,G.S. i G.N., prema svima zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave - saopšteno je iz Višeg tužilaštva u Beogradu.

Kako se navodi, osumnjičenima je određeno zadržavanje zbog sumnje da je P.V., direktor Doma zdravlja "Kovačica", koristeći svoj službeni položaj omogućio M.D., M.S., M.A., G.S. i G.N., da dobiju potvrdu o vakcinaciji, bez sprovedene vakcinacije, u čemu su mu pomogli M.R. kao administrativni radnik u Domu zdravlja "Kovačica" i S.S., zaposleni u Domu zdravlja "Kovačica" na poslovima referenta za zaštitu od požara, koji su pronalazili zainteresovania lica za dobijanje ovakvih neistinitih potvrda.

- Sva zadržana lica ce biti saslušana na okolnosti krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, od strane zamenika javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu - potvrđeno je iz tužilaštva.

Podsetimo, iz MUP-a je saopšteno da se sumnja da su potvrde prodavali za 300 evra.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.