GRANIČNI PRELAZ BAČKA PALANKA: Carinici Beograđaninu u TAJNOM BUNKERU našli 55.800 KOMADA (FOTO)
Tajni bunker, Foto: Uprava carine, Nemanja Nikolić

preš'o granicu

GRANIČNI PRELAZ BAČKA PALANKA: Carinici Beograđaninu u TAJNOM BUNKERU našli 55.800 KOMADA (FOTO)

Cigarete, kombi i vozač predati su policiji u dalju nadležnost.

Objavljeno:

Carinici su u saradnji sa policijom 1. februara 2022. godine na izlazu graničnog prelaza Bačka Palanka, otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja 55.800 cigareta u tajnom bunkeru ispod sedišta jednog kombija.

Pokušaj krijumčarenja cigareta otkriven je kada je tokom večeri na prelaz pristigao kombi ''opel vivaro'', kojim je upravljao 35-godišnji Beograđanin.

Vozač je na postavljeno pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, kao i na eksplicitno pitanje da li u vozilu ima akcizne robe (alkohola, kafe, cigareta), odgovorio odrično.

Ipak, nakon što je vozilo detaljno pregledano, utvrđeno je da navedene izjave ne odgovaraju istini.

1 / 7 Foto: Uprava carine

Naime, u kabini vozila ispod dva reda sedišta i gumiranog tapacirunga, pronađen je prepravljen prostor tzv. bunker u kome su pronađene krijumčarene cigarete.

Nakon što su sedišta u kabini vozila demontirana i izvađena iz vozila, sklonjen je i gumirani tapacirung, a zatim su uklonjena i 3 zavrtnja koja su držala poklopac bunkera.

Tada se pred carinicima i policajcima ukazao prostor ispunjen paklicama krijumčarenih cigareta među kojima su najzastupljeniji bili narandžasti i plavi ''česterfild'' sa akciznom markicom Severne Makedonije - 4.480 paklica, a u bunkeru se našlo i 100 paklica crvenog ''marlboroa'' sa akciznom markicom Republike Srbije.

Cigarete, kombi i vozač predati su policiji u dalju nadležnost.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.