IZVEŠTAJI SRPSKE I HRVATSKE POLICIJE SE POMALO RAZILAZE? 1 trag uneo je dodatnu MISTERIJU u slučaj nestalog Mateja!
Nestali Matej Periš, Foto: Printscreencreen, Aleksandar Jovanović Cile

POTRAGA U TOKU

IZVEŠTAJI SRPSKE I HRVATSKE POLICIJE SE POMALO RAZILAZE? 1 trag uneo je dodatnu MISTERIJU u slučaj nestalog Mateja!

Ono što se pouzdano zna jeste da je Matej u noći između 30. i 31. decembra bio na žurci u klubu “Gotik”, kada se iznenada odvojio od svojih prijatelja i krenuo da trči po beogradskom priobalju

Objavljeno:

Poslednji dan januara ujedno je i 31. dan od početka potrage za nestalim hrvatskim državljaninom Matejem Perišem u Beogradu. Otac Nenad ne gubi nadu, iako ništa do sada nije ukazalo na to da je Matej živ. Ali, nema dokaza ni da se utopio.

Potraga se nastavlja danonoćno, a u Beograd ponovo stiže hrvatska policija.

Prema saznanjima, policajci MUP Hrvatske sastaće se sa srpskim kolegama. Njima će pripadnici MUP Srbije pokazati rezultate dosadašnjeg rada na pronalasku Splićanina, a sastanku će prisustvovati i otac Mateja Periša, Nenad, koji se nalazi u Beogradu od 2. januara.

Kako je Nenad proteklog vikenda rekao, njega je hrvatski MUP obavestio o putovanju u Srbiju. Perišu telefonom nisu saopštili nove detalje, ali u njemu tinja nada da će trag Mateja pronaći na Velikom Ratnom Ostrvu, koje je trenuto poprilično nepristupačno zbog nadošle vode. Potrage su već vršene.

1 / 6 Foto: MUP

Uprkos malom broju podataka i činjenica koje do sada nisu uspele da skinu veo misterije sa ovog slučaja, Nenad veruje da je Matej među živima. Bez ijednog pitanja spreman je da ga vrati u njegov dom u Splitu.

Dolazak hrvatske policije u Beograd drugi je po redu otkad je krenula potraga. Nakon povratka u Zagreb, službenici su organizovali konferenciju za medije na kojoj su izneli detalje potrage, a istog dana i srpska policija prezentovala je sve relevantne činjenice o slučaju. Ono u čemu su se dva izveštaja pomalo razilazila bio je samo stepen verovatnoće da je Matej upao u Savu. Načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac kazao je da “ne postoji policajac koji će reći da je on sigurno ušao u vodu”, iako “postoje stvari koje ukazuju na to”.

On je dodao da je srpska policija preduzela sve radnje koje se u ovakvim slučajevima preduzimaju.

Pa ipak, govorio je i o tome da će Matejevi drugovi, ukoliko bude potrebe, iznova biti ispitivani.

1 / 10 Foto: Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

– Daljim radon nije uočen u bilo kojim drugim delovima grada: šetalištem uzvodno, ka centru grada ili njegov povratak na trasi kretanja. Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje jednog objekta u reci Savi. Vreme i trasa kretanja ovog objekta u reci se poklapa sa kretanjem Matejevog telefona – govorio je službenik pokazujući poznati snimak osobe koja pliva Savom – objašnjavao je pripadnik MUP Srbije.

Ono što se pouzdano zna jeste da je Matej u noći između 30. i 31. decembra bio na žurci u klubu “Gotik”, kada se iznenada odvojio od svojih prijatelja i krenuo da trči po beogradskom priobalju. Jedina osoba s kojom je stupio u kontakt bio je taksista, koji je odbio da ga preveze, jer je imao zakazanu vožnju.

Pitanje gde je Matej želeo da ode posebno muči oca Nenada, kao i nedoumica zašto bi reci prišao tek posle nekoliko stotina metara, ako reka protiče i pored samog kluba “Gotik” (Beton hala).

Matejevi drugovi samo su svojim ćutanjem uneli dodatnu misteriju u ceo slučaj.

– Za većinu od njih važi isto, dolaze iz imućnih i uglednih porodica. Ono što je možda najčudnije jeste to što su Matejevi prijatelji od samog početka potrage u centru pažnje. Od kada su prijavili nestanak Splićanina, nisu se oglašavali za medije, a njihovo ćutanje je svima bilo krajnje neshvatljivo – preneli su ranije hrvatski mediji.

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.