TUŽILAŠTVO TRAŽI 3 GODINE I 2 MESECA ZA TURČINA! Mogao je da dobije 5 godina, ali odlučio se na 1 KORAK
Turčin, Foto: Twitter printscreen

užas

TUŽILAŠTVO TRAŽI 3 GODINE I 2 MESECA ZA TURČINA! Mogao je da dobije 5 godina, ali odlučio se na 1 KORAK

Na pitanja tužioca uglavnom je odgovarao njegov advokat

Objavljeno:

Skoro tri godine od saobraćajne nesreće u kojoj su nedaleko od Bilefelda stradali Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede, počelo je suđenje Turčinu Alsinu Leventu.

Kako prenosi Dojče vele, tužilaštvo traži kaznu zatvora od 3 godine i 2 meseca, i da se optuženom, nakon isteka kazne, ne vrati vozačka dozvola.

Kazna za te okolnosti je do 5 godina zatvora, kaže tužilac i napominje da uvažava činjenicu da je optuženi priznao krivicu, da se kaje i da je koliko-toliko resocijaliziran.

Na pitanja tužioca uglavnom je odgovarao njegov advokat.

Sam optuženi je često odgovarao da se ne seća okolnosti nesreće ili da "ne zna". Advokat porodice Šaulić je protestovao i tražio da optuženi direktno odgovara na pitanja.

Advokat optuženog rekao da njegov štićenik neće odgovarati na ta pitanja. Državno tužilaštvo je izrazilo sumnju u spremnost optuženog da kompletno razjasni okolnosti tragedije.

Svedočio je i sudski veštak.

- Sudar se dogodio na auto-putu A2 kod Gitersloa u delu gde je gradilište i smanjena je brzina na ispod 80 km/h - auto u kojem je bio optuženi išao brzinom od 156-193 km/h, a onaj u kojem su bili Šaulić, Kerić i treća osoba 72-92km/h... Šailić i Kerić bili su vezani pojasom, za treću osobu se ne zna. Svetla na automobilu bila su upaljena - rekao je vaštak na sudu.

Šaban Šaulić
Šaban Šaulićfoto: Printscreen/ TV Pink

Čitava porodica Šaulić stigla je u Nemačku da bi prisustvovali suđenju koje već izaziva ogromno interesovanje u javnosti do te mere da je sud dobio rekordan broj prijava za akreditacije predstavnika nemačkih, ali i medija iz okolnih država.

Podsetimo,Šaban Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić poginuli su 17. februara 2019. godine, nakon nastupa u Nemačkoj u noći pre tragedije. Spasilačke ekipe o nesreći su obaveštene u 6.50 časova ujutru. Do 9.30 časova put je bio neprohodan, pošto su vatrogasci dva sata četvoro povređenih ljudi izvlačili iz smrskanih kola.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.