"ZAŠTO SU ČEKALI 16 SATI"? Kriminolog iz Hrvatske postavio NAJVAŽNIJE PITANJE U ISTRAZI NESTALOG MATEJE! (FOTO)
Mateja Periša, Foto: Kurir/Branka Travica, Ana Paunković

nije mu jasno

"ZAŠTO SU ČEKALI 16 SATI"? Kriminolog iz Hrvatske postavio NAJVAŽNIJE PITANJE U ISTRAZI NESTALOG MATEJE! (FOTO)

Penzionisani zagrebački kriminalista i stručnjak za potrage Branko Lazarević kazao je kako je svaki nestanak, posebno kad se dogodi u drugoj državi, važno prijaviti odmah

Objavljeno: 12:37h

Penzionisani zagrebački policajac ističe kako u slučaju potrage za nestalim nije jasno zašto su njegovi prijatelji prijavili nestanak tek 31. decembra oko 18 sati.

Penzionisani zagrebački kriminalista i stručnjak za potrage Branko Lazarević kazao je kako je svaki nestanak, posebno kad se dogodi u drugoj državi, važno prijaviti odmah i sa svim osobama postupati kao da su osumnjičene. Tako je, smatra, trebalo uraditi i sa nestankom Mateja Periša.

"Kad god osoba nestane, policiju treba obavestiti odmah, a policija treba da razmotri sve mogućnosti i da preduzme baš sve radnje i korake kao da se dogodio najcrnji scenario. U tom smislu, sa svim osobama koje imaju bilo kakvu informaciju o nestaloj osobi takođe treba postupati kao da se dogodilo najgore", rekao je danas za Dnevnik.hr iskusni zagrebački penzionisani kriminalista Branko Lazarević.

Mateja
foto: MUP RH, Facebook/Branko Lazarević

Lazarević je naglasio kako je nestanak hrvatskog državljanina u Srbiji ozbiljna stvar.

"U konkretnom slučaju, možda bi temeljem saradnje dve policije trebalo angažovati i dobrog kriminalistu iz Hrvatske koji će raditi na slučaju s kolegama iz Beograda", istakao je on.

Penzionisani zagrebački policajac ističe kako u slučaju potrage za nestalim Matejem Perišem nije jasno zašto su njegovi prijatelji prijavili nestanak tek 31. decembra oko 18 sati, a mladić je poslednji put viđen skoro 16 sati ranije, oko 2:30. Pita se zbog čega su toliko čekali, a radi se o satima koji su vrlo bitni.

"Da je nestanak mladića prijavljen u Zagrebu, moje kolege i ja doslovno bismo priveli u stanicu sve iz kluba, a prijatelje koji su bili u društvu s nestalim odmah bismo razdvojili, zasebno ispitali i poligrafski testirali kako bismo videli podudaraju li se svi navodi o nestanku", ističe Lazarević.

gotik klub
foto: Profimedia, MUP Hrvatske

Paralelno s ispitivanjem svih koji bi mogli pružiti bilo kakvu informaciju treba napraviti detaljnu analizu njihovog ranijeg odnosa, kao i pomno utvrditi što se događalo u samom klubu i oko kluba, smatra Lazarević.

"Često je za razrešavanje neke situacije, odnosno nestanka, presudan detalj koji na prvi pogled i nije bitan: mladići su, primera radi, mogli da zapevaju neku pesmu koja se domaćima nije svidela, pa da ga nakon izlaska iz kluba neko dočeka i napadne. Ali, to su za sada samo nagađanja", rekao je Lazarević i dodao kako bi hteo da mladić bude pronađen živ i zdrav, ali veruje da se samoj potrazi moglo i trebalo pristupiti mnogo ozbiljnije.

1 / 6 Foto: Ana Paunković

Podsetimo, Splićanin Matej Periš (27) poslednji put je viđen oko 2:30 sati 30. decembra u noćnom klubu "Gotik", gde je bio s nekoliko svojih prijatelja s kojima je došao na doček Nove godine u Beograd. Pre odlaska u klub, Matej i njegovi prijatelji su bili na ručku u obližnjem restoranu. Nije bilo nikakvih incidenata tokom dana niti postoji bilo šta što bi ukazivalo da se desila tuča unutar kluba ili van njega. U klubu "Gotik" mu se gubi svaki trag. Matejev nestanak je 31. decemba u 18 časova prijavio njegov drug.

Matejeva porodica je poslala poruku javnosti: "Svaka nam je informacija zlata vredna. Ako nešto znate molimo Vas da se javite na broj +38598432700. Hvala svima".

Bonus video:

00:24

Rečna policija jutros je išla i do Pančevačkog mosta

(Espreso/Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.