TRAGEDIJA U LJUBIĆU: Huso se celog života borio da prehrani četvoro dece, noćas se OBESIO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

TUGA

TRAGEDIJA U LJUBIĆU: Huso se celog života borio da prehrani četvoro dece, noćas se OBESIO!

Velika tragedija zadesila je sinoć tri sata pre ponoći Ljubić, kada se saznalo da je Huso P. počinio samoubistvo vešanjem

Objavljeno:

Huso P. (48) samohrani otac četvoro dece, koji je juče sebi oduzeo život, sahranjen je danas u mestu Ljubić kod Viteza.

Velika tragedija zadesila je sinoć tri sata pre ponoći Ljubić, kada se saznalo da je Huso P. počinio samoubistvo vešanjem.

Kako je rekao portparol MUP Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić, policiji je sinoć u 21.05 sati prijavljeno da je muškarac H. P. počinio samoubistvo.

- Na lice mesta odmah su izašli pripadnici MUP, a u saradnji s kantonalnim tužiocem i radi se na dokumentovanju ovog slučaja - rekao je Hodžić.

Meštani Ljubića su u šoku nakon što se proširila tragična vest. Umesto slavlja, tuga je u novogodišnjoj noći okovala ne samo to mesto, nego i celu vitešku opštinu.

Huso se borio da prehrani decu, a za ovu porodicu ranije su više puta organizovane humanitarne akcije.

Tokom jedne od akcija koju su sproveli dobri ljudi Huso i njegova deca su dobili novi dom, jer je kuća u kojoj su do tada živeli bila u veoma lošem stanju.

Članovi humanitarne organizacije "Dirhem" i grupa humanista iz Travnika 2020. godine pokrenuli su akciju s ciljem da renoviraju kuću u kojoj je Huso živeo sa decom..

Kako je tada izveštavano, porodica je živela u veoma lošim uslovima, u kući s lošim elektroinstalacijama, u vlazi, bez kupatila. Otac je bio jedini staratelj mališana i nije bio u mogućnosti da im pruži srećnije detinjstvo.

Njegovi blizanci Omer i Šaćir osvojili su tada srca mnogih, a imali su samo jednu želju - da imaju svoju sobu. Nakon smrti majke otac Huso brinuo se o njima.

- Ne radim nigde i morali smo da živimo u neuslovnoj kući. Sada će biti bolje - rekao je Huso nakon što im je dom obnovljen.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.