Kuburović: Belgija nije tražila izručenje Srba zbog Hadrija
Foto: Facebook/NelaKuburović

oglasila se i ministarka

Kuburović: Belgija nije tražila izručenje Srba zbog Hadrija

Strani mediji juče su preneli da su Veselin Vukotić, Andrija Drašković i Božidar Spasić osuđeni pred briselskim sudom zbog ubistva albanskog novinara Envera Hadrija u Briselu 1990. godine
Objavljeno: 12:47h

Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da Belgija nije poslala molbu za izručenje trojice srpskih državljana, a da će, ukoliko bude stiglo, to biti razmotreno.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Strani mediji juče su preneli da su Veselin Vukotić, Andrija Drašković i Božidar Spasić osuđeni pred briselskim sudom zbog ubistva albanskog novinara Envera Hadrija u Briselu 1990. godine.

Spasić za Espreso o presudi za ubistvo: Nije bilo ni suđenja, niti smo obavešteni!

Kako je navela ministarka Kuburović, ne postoji ugovor između Srbije i Belgije o međusobnom izručenju državljana, tako da bi Belgija zapravo mogla da traži samo izvršenje pravosnažne sudske odluke.

MISTERIJA LIKVIDACIJE ENVERA HADRIJA: Kako je Služba godinama ubijala u inostranstvu i kakve veze Nana ima s tim (FOTO) (VIDEO) "To bi značilo da bi, ukoliko presuda belgijskog suda postane pravosnažna, ta država mogla da traži da Vukotić, Drašković i Spasić kaznu služe u Srbiji", rekla je Kuburović.

Upitana zašto hrvatski mediji navode da je Drašković "nestao" iz Hrvatske nakon položenog jemstva i da li je traženo njegovo izručenje, Kuburovicvh je rekla da za sada nema zamolnica za izručenje ni Belgije ni drugih država.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.