DALIBOR ČAMBER OSUĐEN NA 30 GODINA ZATVORA! Svirepi zločin na pumpi se desio u novogodišnjoj noći
Ilustracija, Foto: Profimedia, Dado Djilas

šok

DALIBOR ČAMBER OSUĐEN NA 30 GODINA ZATVORA! Svirepi zločin na pumpi se desio u novogodišnjoj noći

Babić je krenuo da se udaljava i Čamber ga prati, a zatim ga Savanović udarcem obara

Objavljeno: 13:45h

Dalibor Čamber (47) osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva navijača FK ”Borac” Duška Savanovića (24) i ranjavanja Alekse Babića (22) u Trnu kod Laktaša.

Čamber, koji nije prisustvovao presudi, za ubistvo je dobio 29 godina, a za nedozvoljeno posedovanje oružja godinu i po, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 30 godina zatvora.

Zločin se dogodio 31. decembra prošle godine oko 22.30 časova ispred benzinske pumpe "NIS Petrol" u Trnu, kod točilice za gorivo. U optužnici se navodi da su Čamber i Milan Đurđević "mercedesom C" došli na pumpu. Po izlasku iz vozila došlo je do verbalnog sukoba sa Savanovićem i Babićem koji su na pumpu došli "mercedesom GLK 220". Došlo je i do fizičkog obračuna pa je Čamber izvadio pištolj "CZ", kalibra 9 mm para, za koji nema oružni list, ni dozvolu za nošenje.

- Ispalio je hitac prema "mercedesu GLK" koji je pogodio zadnji levi točak. Savanović i Babić su seli u vozilo, ali su zaustavljeni. Babić je izašao iz auta i Čamber je prema njemu ispalio hitac i pogodio ga u levo stopalo, nanevši mu tešku povredu - navodi se u optužnici.

Babić je krenuo da se udaljava i Čamber ga prati, a zatim ga Savanović udarcem obara.

- Čamber je pao leđima na tlo i iz tog položaja je ispalio treći hitac prema Savanoviću, koji je bio okrenut leđima i udaljen između dva - tri metra od njega. Savanović je zadobio prostrelnu ranu karlice i trbuha, od koje je podlegao u UKC Republike Srpske

Milan Đurđević je nakon sporazumnog priznanja krivice osuđen na godinu dana zatvora zbog pomaganja Daliboru Čamberu, nakon zločina, odnosno zbog toga što ga je odvezao kući.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.