ISTINA IZAŠLA NA VIDELO Gumar: Legija mi je naredio da ubijem Ivana Stambolića! (FOTO)
Foto: Profimedia

priznanje!

ISTINA IZAŠLA NA VIDELO Gumar: Legija mi je naredio da ubijem Ivana Stambolića! (FOTO)

Suđenje zbog organizovanja pobune JSO u Beogradu obilovalo optužbama, uvredama i teškim rečima
Objavljeno: 10:15h

Jel Legija meni naredio da ubijem Stambolića? Da, Legija je meni naredio da ubijem Stambolića!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ova izjava Duška Maričića Gumara, bivšeg komandanta rasformirane Jedinice za specijalne operacije u nastavku postupka za oružanu pobunu pripadnika JSO, novembra 2001. godine, ali i njegovo celokupno ponašanje tokom suđenja, izazvalo je u Specijalnom sudu žustru polemiku oko toga da li je ovaj optuženi psihički sposoban da prati proces.

MILORAD ULEMEK: JSO pobunom tražio da radi po zakonu i Ustavu!

U jednom momentu i sam Milorad Ulemek Legija, koji je sa Maričićem i još šestoricom optužen u ovom postupku, javio se da mu postavi pitanje, ali je odustao posle konsultacije sa advokatom. Umesto toga, obratio se sudu:

RISTIČEVIĆU, ŠTA BI OVO? Žena poslanika SNS vodi firme koje SRBIJI duguju MILIONE!

foto: Profimedia

- Maričića poznajem pola života, zajedno smo živeli i radili. Ali, ovo više nije onaj Duško koga sam poznavao. Dajte da mu svi pomognemo. I njemu i nama da se sve ovo ne pretvori u agoniju koja bi imala teške posledice za sve.

Kako bi se proverilo njegovo psihičko stanje, advokat Boža Prelević je zatražio da sud uradi dodatno veštačenje. On je čak bio i rezigniran nalazom veštaka, koji je nešto ranije konstatovao da Maričić nema nikakvih smetnji da prati suđenje.

- Ovde se radi o ekstremnom bezobrazluku veštaka koji nije uradio svoj posao kako treba - rekao je Prelević. - Da jeste, ovako nešto se ne bi dogodilo. Njegovo ponašanje nije racionalno, on ne može da locira na kojem se suđenju nalazi i zbog stanja u kojem je, ostali optuženi mogu da budu kolateralna šteta.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.