Usmrtio dvoje ljudi: Uhapšen vozač traktora smrti!
Foto: Reuters / Hannibal Hanschke

tragedija!

Usmrtio dvoje ljudi: Uhapšen vozač traktora smrti!

Tužilaštvo je naložilo zadržavanje vozača traktora, kao i obdukciju poginulih i vađenje krvi, kako bi se utvrdilo da li su učesnici bili pod uticajem alkohola...
Objavljeno:

Ilija Lopurdija (65) i Sonja Rakić (25) iz Novog Sada stradali su u nedelju uveče kada su se džipom zakucali u traktorsku prikolicu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pokušavajući da uđe na put sa njive, Dejan T. (31) uspeo je da se traktorom uključi na put, ali je deo prikolice sa kukuruzom ostao u suprotnoj traci. Krećući se velikom brzinom ka Vršcu, BMV nije uspeo da zaobiđe prikolicu, udario je u nju, usled čega su Ilija i Sonja na mestu nastradali, dok su Sonjini majka i brat, Danica (53) i Ognjen (21), lakše i teže povređeni. Vozač traktora samo je pukom srećom prošao bez povreda.

Lebane: Pritvor trojici muškaraca zbog silovanja devojčice!

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se na državnom putu Beograd - Vršac, na deonici između Uljme i Vlajkovca. Tužilaštvo je naložilo zadržavanje vozača traktora, kao i obdukciju poginulih i vađenje krvi, kako bi se utvrdilo da li su učesnici bili pod uticajem alkohola.

Kako nam je potvrđeno iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu, naloženo je zadržavanje vozača traktora Dejana T.

- Izdata je i naredba za obdukciju i vađenje krvi vozača oba vozila koja su učestvovala u nesreći, kako bi se utvrdilo da li su bili pod uticajem alkohola - rečeno je iz ovog tužilaštva.

Traktor, prikolica i putničko vozilo odvezeni su na vanredni tehnički pregled, kako bi se utvrdile sve činjenice koje su dovele do tragedije.

Majka i brat poginule zbrinuti su u Kliničkom centru Vojvodine. Ognjen je zadobio višestruke i teške povrede i trenutno se nalazi na klinici za ortopediju. Njegovo stanje je stabilno. Danica Rakić puštena je na kućno lečenje.

U zgradi u Karađorđevoj ulici, gde živi porodica Rakić, malo ko od komšija je hteo da govori o nemilom događaju. Neki su za tragediju saznali iz medija.

Sonjinu majku Danicu nismo zatekli u stanu. Komšije pretpostavljaju da je otišla u Vršac, kako bi sredila papire oko prebacivanja ćerkinog tela u Novi Sad. Susedi su bili šokirani vešću da su u nesreći od prošle noći učestvovali baš Rakići. O razlozima otkud njih troje na putu za Vršac, samo se nagađa.

- Ognjen se školuje za pilota u tamošnjoj akademiji - kaže jedan od stanara zgrade u kojoj su Rakići živeli. - Moguće je da je mladić za vikend bio kod kuće, pa su u nedelju uveče išli da ga odvezu tamo. Znam i to da je devojka studirala na Akademiji umetnosti.

Prema rečima komšija, Rakiće su retko viđali zbog obaveza koje su imali, ali važe za finu porodicu.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.