KO JE POGINULI SRPSKI BIZNISMEN? Pavlović je sagradio čitavu imperiju!
Slobodan Pavlović, Foto: Youtube/tvslobomir

biografija

KO JE POGINULI SRPSKI BIZNISMEN? Pavlović je sagradio čitavu imperiju!

Devedesetih je započeo izgradnju Pavlović banke i Slobomir P Univerziteta u Slobomiru

Objavljeno:

Slobodan Pavlović, biznismen iz Bijeljine, vlasnik Slobomir televizije i Pavlović banke poginuo je u Americi u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć.

Slobodan Pavlović je privrednik iz Čikaga, osnivač Slobomira, rođen u Popovima kod Bijeljine. U SAD je otišao 1965. godine. U rodnim Popovima je 1990. podigao spomenik Knezu Ivi od Semberije, a 1991. je postavio temelje za izgradnju Pavlovića mosta koji je završen 28. avgusta 1996. godine, na dan kada je postavljen kamen temeljac za izgradnju novog grada Slobomira.

Podigao je spomenik Filipu Višnjiću ispred gradske biblioteke u Bijeljini, i crkvu Hristovog vaskrsenja u Popovima. Devedesetih je započeo izgradnju Pavlović banke i Slobomir P Univerziteta u Slobomiru.

"Ime Slobodana Pavlovića često se pojavljuje u i oko Bijeljine. Bilo da je reč o banci, ili, naprimer, njegovom mostu. Ispred mene je Pavlovića put i povezuje granični prelaz Pavlovića most sa Bijeljinom, ali na ovaj put izbija još jedna ulica zanimljivog naziva – Put Mire Pavlović. Mira je Slobodanova supruga”, izveštava reporter Al Džazire.

Zato se Pavlovićeva poslovna imperija zove Slobomir, uz preduzeća koja je privatizirao, počeo je gradnju vlastitog grada, ali otvorio i privatni univerzitet.

Problemi sa zakonom u SAD-u

“Moj prijatelj, o kome mislim da nepravedno doživljava ovo što doživljava, jer je donio ogromna sredstva, ulaže u ovu zemlju, ali ima nesreću da živi u prostorima u kojima su političari parekselans kriminalci. Bio sam veliki kritičar tog čoveka dok ga nisam upoznao, njegov život i njegove ideje. Dakle, on ima viziju za 22. vek”, kaže Duško Tomić, bivši advokat Slobodana Pavlovića.

Potiče iz okoline Bijeljine. Ipak, prvi veći kapital stekao je u SAD-u trgujući nekretninama. Osamdesetih godina je tamo upao u problem sa zakonom i optužen je za malverzacije. Centar za istraživačko novinarstvo iz Sarajeva navodi, pozivajući se na američke zvaničnike, da je osuđen na pola godine zatvora.

“Pavlović je ovde došao sa velikom pričom kako je došao iz nekih altruističkih, iz nekih nacionalnih rodoljubivih razloga, a u suštini je došao da opljačka ovaj narod”, kaže Milojević.

Urednica informativnog programa BN televizije Suzana Rađen-Todorović kaže da, iako se Pavlovićevo ime godinama provlači kroz medije, o njemu se jako malo zna.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.