INSPEKCIJA U LESKOVAČKOJ BOLNICI: Dečak (1) preminuo, naložena OBDUKCIJA!
Ilustracija, Foto: Printscreen

tuga!

INSPEKCIJA U LESKOVAČKOJ BOLNICI: Dečak (1) preminuo, naložena OBDUKCIJA!

Reč je o mališanu iz sela Stubla nadomak Medveđe koji je četiri dana proveo u bolnici sa maćehom, a primljen je sa upalom pluća, dehidracijom i visokom temperaturom

Objavljeno:

Dete staro godinu i po dana preminulo je pre deset dana u leskovačkoj Opštoj bolnici na Odeljenju pedijatre, potvrdio je za Rešetku direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević koji navodi da je povodom ovog slučaja naložio unutrašnju kontrolu i istragu.

Reč je o mališanu iz sela Stubla nadomak Medveđe koji je četiri dana proveo u bolnici sa maćehom, a primljen je sa upalom pluća, dehidracijom i visokom temperaturom.

“Ništa nije ukazivalo na to da će dete preminuti. Mi smo svi potrešeni. Pored deteta u trenuktu tagičnog događaja bili su i dežurni pedijatar i medicinsko osoblje”, dodaje Dimitrijević.

Povodom ovog slučaja naložena je i obdukcija tela mališana i to u Zavodu za sudsku medicine u Nišu odakle se rezultati još uvek čekaju.

U ovom trenutku, u bolnici u Leskovcu boravi zdravstvena inspekcija, ali povodom slučaja bebe koja je preminula posle dva dana od rođenja pre dve nedelje.

Dimitrijević navodi da je poseta insepkcije rutinska i obavezna zakonom nakon smrti svakog pacijenta.

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.