Otkriveni lopovi koji su harali Barselonom, pao Srbin - vođa bande!
Foto: Profimedia

Padanje u španiji

Otkriveni lopovi koji su harali Barselonom, pao Srbin - vođa bande!

Iako mediji ne navode njegove ime, prema opisu dela i tajmingu hapšenja i izručenja može se zaključiti da je u pitanju Borko Ilinčić (34)
Objavljeno: 12:44h

Španska policija identifikovala je dvoje pripadnika "Pink Pantera" koji su harali Barselonom, a u Emiratima osuđen jedan od vođa bande - Borko Ilinčić (34), piše "Blic".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naime, kako pišu mediji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), i treći pripadnik grupe koja je obavila jednu od najspektakularnijih pljački - kada je 2007. godine iz tržnog centra "Wafi" u Dubaiju otela nakit u vrednosti od četiri miliona dolara - osuđen je pred tamošnjim sudom na 10 godina zatvora.

Iako mediji u UAE ne navode njegove ime, prema opisu dela i tajmingu hapšenja i izručenja može se zaključiti da je u pitanju Borko Ilinčić (34), pripadnik "Pantera" koji je u februaru 2014. godine uhapšen u Španiji, a u oktobru prošle godine izručen UAE. Ilinčić je, prema navodima optužnice, bio vozač grupe.

Njegova uloga bila je da obezbedi vozila za bekstvo iz Dubaija, ali i da jednim od dva ukradena automobila probije izlog zlatare, koju su potom ostali članovi ganga poharali. Inače, Ilinčić je, kako je ovaj list pisao, dijamante koje je dobio kao nagradu posle pljačke, pokušao da proda poznatom zlataru Nebojši Bojoviću, bratu vođe Zemunskog klana Luke Bojovića. Osim Ilinčića, u UAE suđeno je još i Nikoli Milatu (33), osuđenom takođe na 10 godina robije i Milanu Mitiću (53), koji je oslobođen optužbi.

S druge strane, kako pišu španski mediji, tamošnja policija uspela je da identifikuje dvoje lopova koji su učestvovali u četiri pljačke zlatara u Barseloni tokom prošle i pretprošle godine, kada je ukraden nakit u ukupnoj vrednosti oko 540.000 evra. Radi se o dvoje Srba, Jeleni Rakočević Milanović (40) i Radivoju Nikolić (40), takođe pripadnicima bande “Pink Panter”, koji su u januaru ove godine uhapšeni u italijanskoj Vićenci, nakon pljačke nakita u vrednosti od preko 1,2 miliona evra.

Osim putem fotografija i otisaka prstiju, španska policija identifikovala je lopove na još jedan, posebno interesantan način. Naime, italijanski karabinjeri su španskoj policiji poslali sadržaj mobilnih telefona srpskih lopova, odnosno (između ostalog) i fotografije koje su lopovi pravili. Na njima se vide etikete pojedinih komada nakita koji su ukradeni u Barseloni, sa prepoznaljivim žigom opljačkanih zlatara i serijskim brojevima ukradenog nakita.

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.