MARIJA JE DOBILA OTKAZ, A ONDA JE PREMINULA I NJENA DECA SU SADA SIROČIĆI: Firma iz Loznice ima objašnjenje za to!
Ilustracija, Foto: Profimedia, Google maps

bizarno

MARIJA JE DOBILA OTKAZ, A ONDA JE PREMINULA I NJENA DECA SU SADA SIROČIĆI: Firma iz Loznice ima objašnjenje za to!

Sada u ovoj italijanskoj kompaniji odbacuju tvrdnje sindikata da je Marija preminula zbog posledica otkaza

Objavljeno:

U Loznici je sahranjena Marija Stakić (1978), majka troje dece, koja je preminula od posledica visokog krvnog pritiska i moždanog udara, a koja je prethodno, nakon 15 godina staža, proglašena tehnološim viškom u pogonu italijanske firme u Loznici.

Marija je bila jedna od 138 radnika, koji su u fabrikama ove kompanije u Loznici i Valjevu, proglašeni tehnološkim viškovima. Rešenje o otkazu dobilo je njih 61 u Loznici, dok su ostali zaposleni u valjevskoj fabrici. Razlog za otpuštanje, kako su naveli u fabrici, koja je u u stopostotnom vlasništvu italijanske kompanije za proizvodnju čarapa i rublja, jeste nepovoljna situacija na ruskom tržištu, koje je veliki kupac njihovih proizvoda.

Sada u ovoj italijanskoj kompaniji odbacuju tvrdnje sindikata da je Marija preminula zbog posledica otkaza. U izjavi za Blic nisu odgovarili na tvrdnje sindikata da su bili upoznati sa tim da je imala zdravstvene probleme, ali su pored tvrdnje da je su otkaze delili po osnovu radnog učinika naveli i da je Mariji suprug radio u inostranstvu.

Uz izraze najdubljeg saučešća porodici preminule, u fabrici negiraju navode “Sloge”, konstatujući da su oni “u potpunosti isfabrikovani i neutemeljeni i da predstavljaju pokušaj zloupotrebe tragične i prerane smrti bivše zaposlene”.

- Uz napomenu da ne možemo javno komentarisati detalje radno-pravne dokumentacije zaposlenih, preminula koleginica je prema rešenju nadležnog državnog organa bila zaposlena pod opštim uslovima, kao i svi drugi radnici, sa čime je je poslodavac bio upoznat, te je shodno tome i postupao - stoji u pisanom odgovoru Radomira Vukajlovića, zamenika direktora.

Vukajlović dodaje i da je kriterijum za otpuštanje, "kao i u drugim slučajevima kod osoba koje se zapošljavaju pod opštim uslovima, i kod Marije bio radni učinak". On međutim i nastavlja svoju izjavu, prilično bizarnom i neuobičajenom opaskom u ovakvim okolnostima:

- Po važećim saznanjima, preminula koleginica je živela u bračnoj zajednici sa suprugom koji radi u inostranstvu – stoji u pisanom odgovoru Radomira Vukajlovića.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.