Direktor bolnice o smrti malog Radenka: Doktor je tog dana imao 70 pacijenata!
Foto: Večernje novosti

Nakon smrti malog Radenka

Direktor bolnice o smrti malog Radenka: Doktor je tog dana imao 70 pacijenata!

Tog kobnog dana na doktoru Dobrivoju Bojaniću slomila su se kola našeg nezdravog zdravstvenog sistema. On je toga dana imao oko sedamdeset pacijenata“, rekao je dr Zoran Kovačević, direktor lozničke bolnice
Objavljeno: 09:26h

Na doktoru Dobrivoju Bojaniću su se slomila kola nezdravog zdravstvenog sistema, rekao je direktor lozničke bolnice dr Zoran Kovačević, pišu "Večernje novosti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Doktor Bojanić je došao u centar pažnje posle smrti malog Radenka Nikodinovića, koji je posle lečenja polomljene ruke dobio visoku temperaturu, a potom i preminuo od sepse u Institutu za majku i dete u Beogradu.

“Posao lekara jedan je od najodgovornijih i najstresnijih poslova, a u našoj zemlji još više je otežan nedovoljnim brojem zdravstvenih radnika i nedostatkom savremene medicinske opreme.

Tog kobnog dana prošlog meseca na doktoru Dobrivoju Bojaniću slomila su se kola našeg nezdravog zdravstvenog sistema. On je toga dana imao oko sedamdeset pacijenata“, rekao je u ponedeljak povodom slave lekara Sv. Kozma i Damjan, dr Zoran Kovačević, direktor lozničke bolnice koji je na ovu funkciju stupio pre mesec dana. Kovačević je potom uputio i pitanje: “A da li je uopšte moguće u jednom danu korektno ispoštovati 70 procedura i napisati 70 korektnih izveštaja. Veoma teško. A za takvo stanje u našem zdravstvu sasvim sigurno nisu krivi samo lekari već odgovornost snosi celo društvo".

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.