TUŽNE VESTI: Preminuo Dušan Aničić
Preminuo Dušan Aničić, Foto: Profimedia

TUGA

TUŽNE VESTI: Preminuo Dušan Aničić

Bio je dugogodišnji dopisnik Tanjuga, a pisao je za Vjesnik, Večernji list, Pakrački vjesnik, Jednotu, Danas i Nacional. Izveštavao je sa ratišta u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu i Metohiji

Objavljeno:

Novinar, pisac, predsednik Kluba novinara Pomoravlja i član Udruženja novinara Srbije (UNS) Dušan Aničić preminuo je u 75. godini, a sahranjen je danas na jagodinskom groblju u krugu najuže porodice, saopštio je UNS.

Rođen je 10. oktobra 1947. godine u Velikoj Sočanici kod Dervente (BiH). Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Zagrebu.

Bio je dugogodišnji dopisnik Tanjuga, a pisao je za Vjesnik, Večernji list, Pakrački vjesnik, Jednotu, Danas i Nacional. Izveštavao je sa ratišta u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu i Metohiji.

Objavio je tri knjige poezije "Potraživanja", "Pod mekom zavesom kiše" i "Mačkovo oko", kao i knjigu "Kako ubiti narod".

Dušan Aničić je bio dugogodišnji predsednik Kluba novinara Pomoravlja i član Upravnog odbora Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.