SAHRANJEN DEČAK (13) IZ SOMBORA: Sumnja se da je preminuo od posledica korone, imao je i dijabetes
Ilustracija, Foto: Profimedia/Ilustracija

sahrana dečaka

SAHRANJEN DEČAK (13) IZ SOMBORA: Sumnja se da je preminuo od posledica korone, imao je i dijabetes

Dete je preminulo od tromboembolije, kao posledice kovida, koja se definiše kao opstrukcija (začepljenje) jedne ili više plućnih arterija

Objavljeno:

Trinaestogodišnji dečak S. R. iz Sombora, koji je preminuo 29. oktobra, sahranjen je juče na Velikom katoličkom groblju u Somboru. Do večne kuće ispratili su ga članovi porodice i veliki broj prijatelja, prenose Novosti.

Nesrećni dečak se prethodno lečio od korone na Dečijoj klinici u Novom Sadu, odakle je otpušten na kućno lečenje, navode Apatinske novine.

Sa majkom je došao u Dom zdravlja "Dr Đorđe Lazić" na previjanje, gde mu je i pozlilo.

- Odmah je počela reanimacija, koja je nastavljena i u vozilu hitne pomoći kojim je prevezen na hitno hiruško odeljenje somborske bolnice, gde je reanimacija nastavljena, ali, nažalost, bez uspeha. Dete je preminulo od tromboembolije, kao posledice kovida, koja se definiše kao opstrukcija (začepljenje) jedne ili više plućnih arterija - navodi izvor Apatinskih iz bolnice.

Život učenika sedmog razreda OŠ "Avram Mrazović" prekinula je, na kovid- odeljenju Opšte bolnice "Radivoj Simonović", najverovanije plućna tromboembolija, koja se često javlja kao posledica preležanog kovida 19.

Kako navode Novosti, dečak je zbog teške kliničke slike u bolnici bio intubiran. Međutim, oporavio se i pušten je kući u dobrom opštem stanju.

- S obzirom na to da je bio veoma gojazan i da je imao dijabetes, čim mu je dijagnostikovan kovid prevezen je u Beograd. Uz veliki trud lekara oporavio se, ekstubiran je i posle nekoliko dana opservacije pušten je kući - navode se izjave lekara.

Međutim, zbog dugog ležanja dečaku su se stvorile dekubitne rane, zbog kojih je dolazio na previjanje u dispanzer Doma zdravlja "Đorđe Lazić" u Somboru.

- Prilikom poslednje kontrole mu je pozlilo, svi su skočili na noge da ga reanimiraju, dvoje kola Hitne pomoći je odmah stiglo. Prevezen je u bolnicu, kolege su dale sve od sebe da ga spasu, ali, nažalost, nije mu bilo pomoći - kažu još uvek vidno potreseni u somborskom Domu zdravlja.

Bonus video:

02:15

POLITIČKI ANALITIČAR O ZNAČAJU AMFILOHIJA: 30 godina balansirao između interesa crkve i Milove vlasti

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.