KO KRIJE DRUGI DEO ĐOKIĆEVIH PARA? Ponađen je 1 DEO, ali...
Goran Džonić, Foto: Printscreen/Facebook

klupko se odmotava

KO KRIJE DRUGI DEO ĐOKIĆEVIH PARA? Ponađen je 1 DEO, ali...

Upravo je novac bio jedan od tragova koji je doveo do osumnjičenog za ubistvo Gorana Džonića, Đokićevog brata od tetke i komšije njegove majke

Objavljeno: 23:15h

Da je motiv ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca novac sada je već potpuno jasno, međutim, koliko tačno iznosi suma zbog koje su Đokići mučki ubijeni još nije poznato. Ono što je do sada poznato je da je kod osumnjičenog rođaka ubijene porodice Gorana Džonića pronađen samo deo ukradenih para.

Od prvog dana nestanka Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25) Đokić kao prvi razlog navođen je novac koji je Goran imao i uvek sa sobom nosio u sefu koji je krio u kolima. Kada su nakon pet dana potrage pronađena zapaljena tela porodice u ataru sela Moravac i deset kilometara dalje odatle u ataru sela Tešice njihov spaljeni automobil ta sumnja je i potvrđena.

Naime, u vreme potrage došlo se do informacija da je ubijeni Đokić u gepeku automobila nosio veću količinu novca, govorilo se tada, a nagađa se i sada, da je u pitanju iznos između 100 i 200 hiljada evra. U gotovo dogorelom automobilu tada nije pronađen Goranov sef u kojem je čuvao novac.

Upravo je novac bio jedan od tragova koji je doveo do osumnjičenog za ubistvo Gorana Džonića, Đokićevog brata od tetke i komšije njegove majke. Dan nakon što je osumnjičeni Džonić uhapšen, u petak 22. oktobra, policija je krenula u intenzivnu potragu za plenom i pronašla je, kako se sumnja, samo deo - 43.000 evra u različitim devizama.

Naime, sumnja policajaca da je novac zakopan u dvorištu Džonićevog sina Stefana, koji je takođe uhapšen i čija se povezanost sa zločinom ispituje, zaista se obistinila. U dvorištu Stefanove kuće, ispod drveta šljive, u plitkoj rupi je bilo zakopano 43 hiljade evra. Otisci Gorana Džonića pronađeni su na novčanicama.

Svega nekoliko sati kasnije započelo se i sa češljanjem kuće Džonića, policajci su od podruma to tavana pregledali sve, prekopavali su dvorište u potrazi za novcem i drugim dokazima zločina. Tada su pronašli deset hiljada evra sakrivenih u usisivaču.

Prema onome što meštani Moravca pričaju, deset hiljada od ukupne sume Džonić je tri dana pred hapšenje vratio jednom muškarcu iz Aleksinca od koga je ranije pozajmio pare kako bi sinu napravio svadbu.

Za šest dana, koliko je u pritvoru, Džonić nije otkrio gde se nalazi ostatak novca, kao i da li ga je nekome dao. Prema onome što se zna, nedostaje najmanje između 20 i 30 hiljada evra, jer je Đokić, navodno, prodao kuću u selu za 80 hiljada, od kojih je planirao da Lidiji kupi stan u gradu. Taj novac je, kako se sumnja, nosio sa sobom. Međutim, ne isključuje se mogućnost da je osim tih para Goran sa sobom nosio i drugu ušteđevinu koju je imao ili pak novac sa kojim je raspolagao u menjačnici koju je držao. Prema nekim nagađanjima, suma je vrednosti između 100 i 200 hiljada evra, ali je novac u različitim valutama. Pored evra pominjano je da su kod Džonića pronađeni i dolari.

Džonić, koji je kao saučesnike naveo i dvojicu svojih sinova Milana i Stefana, ali i braću Milošević Konstantina i Kostadina, poznate u Moravcu pod nadimkom Jojke, ali i po bogatom kriminalnom dosijeu, za koje je rekao da su ga ucenama naterali da pomogne u zločinu, a da su ih oni zapravo ubili, rekao je mu je jedan od Jojki dao 50 hiljada, a da je ostatak novca odneo, opet ne precizirajući koliko svota iznosi, preneli su mediji.

Prema tvrdnjama meštana, Goran Džonić, koji je bio blizak sa ubijenim bratom, uvek je bio imućan, ali je u poslednje vreme zapao u dugove.

Podsetimo, porodica Đokić je ubijena pre tačno mesec dana, u noći između 26. i 27. septembra, kad se vraćala u svoj stan u Aleksincu iz Moravca gde su bili kod Goranove majke. Dva dana kasnije za njima je počela potraga kada je porodica prijavila nestanak. Pet dana su se vodili kao nestali, a onda su se, u subotu 2. oktobra, obistinile najcrnje slutnje kada su tela Gorana, Gordane i njihove kćerke Lidije pronađena sa prostrelnim ranama, izgorela do neprepoznatljivosti, prekrivena šibljem i daskama.

Lidija i Gordana su ubijene sa po dva metka, u glavu i grudi, Goran sa jednim u glavu. Prema rezultatima istrage, ubijeni su iz istog pištoja sa prigušivačem, koji je pronađen nekoliko dana pred Džonićevo hapšenje.

On je osumnjičen da ih je namamio, a dobro je bio upoznat sa njihovim kretanjem, sačekavši ih na jednoj od raskrsnica za koje je znao da će njima proći rekavši im da mu se skuter zaglavio na Moravi gde je pecao. Taj skuter je takođe pronađen spaljen.

Džonić je privođen već prvih dana kada je porodica nestala, ali je prošao poligraf, kako se sumnja, zbog uticaja lekova koje pije. On je u policiji po hapšenju "loptu prebacio" na svoje sinove, ali i na braću kostadina i Konstantina Milošević, navodeći da su braća Jojke zapravo njega pod pretnjom naterala da im pomogne u dovođenju Đokića na mesto gde su ubijeni.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.