Ibar se izlio na terene u Kraljevu, odron na Ibarskoj!
Foto: Printscreen / B92

Nove nevolje

Ibar se izlio na terene u Kraljevu, odron na Ibarskoj!

Zbog odrona na Ibarskoj magistrali u mestu Žarče kod Ušća, obustavljen je saobraćaj jednom trakom
Objavljeno:

Reka Ibar je, usled velikih padavina, izašla iz korita od Raške prema Kraljevu zbog čega su poplavljeni sportski tereni na obali te reke u Kraljevu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zbog odrona na Ibarskoj magistrali u mestu Žarče kod Ušća, obustavljen je saobraćaj jednom trakom, rečeno je agenciji Beta.

Kako je Beti rekao načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović, putari rade na raščišćavanju.

Kočović je rekao da su putari noćas intervenisali i u Polumiru, gde je takođe došlo do odrona kamenja na Ibarsku magistralu, koji je tokom noći uklonjen, kao i da je do odrona u Žarču došlo jutros oko 9.00. On je naveo da je nadošla i Zapadna Morava u naselju Grdica, ali da se ne očekuje dalji porast vodostaja te i reke Ibar u Kraljevu. "Zapadna Morava još nije presekla komunikaciju u Grdici, na ivici je da se izlije, ali ne očekujemo njen veći porast, kao ni Ibra, jer se smanjuje vodostaj u gornjim vodotokovima. Nadamo se da naselja neće biti ugrožena jer su padavine manje, a najavljen je i njihov prestanak u popodnevnim satima", rekao je Kočović. Kočović je dodao da je zaštitni bedem u izgradnji na Zapadnoj Moravi pod kontrolom. "Taj bedem držimo pod kontrolom, i ako bude potrebno zatvorićemo i tu tačku kako se voda ne bi izlila prema naselju", kazao je Kočović. Prema njegovim rečima, manji vodotoci ne prete da ugroze obale u kraljevačkom kraju.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.