Jovan Jošilo povezan sa oružjem nađenim na Novom Beogradu?!
Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

Ima debeo dosije!

Jovan Jošilo povezan sa oružjem nađenim na Novom Beogradu?!

Državljanin BiH Jovan Jošilo, koji je uhapšen na teritoriji RS, pa pušten na slobodu, dovodi se u vezu sa oružjem pronađenim u vozilu u Novom Beogradu
Objavljeno:

Taj slučaj srpska policija povezuje sa oružjem pronađenim u Jajincima, nedaleko od porodične kuće premijera Aleksandra Vučića, prenosi RTRS.

MUP Srpske predao je Jošila Sudu BiH, ali je on nakon saslušanja, pušten, uz određene zabrane, s obzirom na to da je odavno poznat policiji, a ranije je i osuđivan.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ministar unutrašnjih poslova Srpske, Dragan Lukač izjavio je da je Jošilo uhapšen zbog nedozvoljenog držanja oružja i municije: "Radi se o licu koje je policiji poznato po raznim krivičnim delima iz ranijeg perioda, čak je bio i presuđivan", rekao je Lukač, koji nije hteo da otkriva više detalja.

NOVI DETALJI SLUČAJA KOJI JE DIGAO SRBIJU NA NOGE: Pedofilu iz Vranja produžen pritvor! (FOTO) Jošilo je BiH javnosti poznat po pucnjavama, iznudama i trgovini narkoticima. Oslobođen je optužbe za ubistvo Nedeljka Ćuluma u vatrenom obračunu 2010. godine sa grupom Slaviše Ćuluma, na benzinskoj pumpi u Banjaluci.

Svojevremeno je osuđen za trgovinu narkoticima, ali je u drugostepenom postupku oslobođen krivice. U septembru 2011. godine hapšen je zbog posedovanja pištolja na kojem je obrisan fabrički broj, a oduzet mu je i automobil "volvo" za kojim se tada tragalo. Osuđivan je zbog iznude 25 hiljada maraka i drugih krivičnih dela. Sve to, navodi RTRS, nije bilo dovoljno da Sud BiH, osim mera zabrane i oduzimanja pasoša, Jošila zadrži u pritvoru ili izruči Srbiji, jer, kažu da nema državljanstvo te zemlje: "Jošilo se potražuje zbog krivičnog dela teške krađe u saizvršilaštvu i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija." Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić rekao je juče Tanjugu da, sudeći prema zahtevu za hapšenje Interpola Srbije, Jošilo se ne dovodi u vezu za pronađenim oružjem ni u Jajincima ni na Novom Beogradu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.