SASLUŠAN SNAJPER! Osumnjičen da je pretukao devojku, ispričao detalje iz njihovom odnosa
Slobodan Milutinović Snajper, Foto: Facebook

šok

SASLUŠAN SNAJPER! Osumnjičen da je pretukao devojku, ispričao detalje iz njihovom odnosa

Slobodan Milutinović Snajper je uhapšen pre mesec dana nakon što je, kako se sumnja, U. J. odveo u iznajmljeni stan na Podbari, gde ju je držao i maltretirao

Objavljeno:

Slobodan Milutinović Snajper (37) iz Novog Sada, koji se tereti za otmicu U. J. (23), saslušan je juče u Višem javnom tužilaštvu i tom prilikom je izneo svoju odbranu u vezi s događajem za koji se sumnjiči, saznaje "Dnevnik".

- Do detalja je ispričao sve o njihovom odnosu - potvrdio je njegov branilac advokat Goran Karadarević i istakao da u ovoj fazi postupka ne može da govori šta je Milutinović ispričao koji je u VJT doveden iz pritvora, koji mu je, 21. septembra, odredio sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu.

Prethodno su 8. oktobra, u novosadskom Višem javnom tužilaštvu kao svedoci u postupku svoje izjave dale majka i sestra U. J., devojke koja je dospela u žižu javnosti nakon što je, kako se sumnja, oteo pa pretukao Milutinović.

Prema saznanjima Dnevnika, majka i sestra oštećene, koja ima status posebno osetljivog svedoka, ispričale su sve u vezi s lokacijom koju je u poruci poslala U. J. svojoj sestri sporne večeri.

Takođe, 8. oktobra su saslušani i policajci koji su, po pozivu, izašli na lice mesta i postupali u akciji spasavanja dvadesettrogodišnjakinje.

Slobodan Milutinović Snajper je uhapšen pre mesec dana nakon što je, kako se sumnja, U. J. odveo u iznajmljeni stan na Podbari, gde ju je držao i maltretirao.

Inače, porodici U. J. su, u noći između 6. i 7. oktobra, zapaljena dva automobila, koja su se nalazila na parkingu u Stražilovskoj ulici ispred broja 33. Taj vandalski čin su mnogi povezali sa saslušanjem majke i sestre devojke koja je bila u emotivnoj vezi s Milutinovićem.

Podsetimo, još uvek nepoznati muškarac zapalio je vozila marke BMNj Dž5 i mercedes A klase, koji su u vlasništvu porodice oštećene.

BMW je u vlasništvu njenog oca, a mercedes je njen. Na snimku sigurnosnih kamera se vidi muškarac koji se krije u ulazu zgrade, a potom kako ide ka automobilima. On u ruci nosi flašu, a na glavi ima kapuljaču i u trenutku kada prilazi automobilima poliva ih, verovatno, benzinom. Nakon što su oba vozila počela da gore, nepoznati muškarac, kojem je vatra zahvatila jednu nogu, beži s lica mesta.

Istraga koja se vodi protiv Slobodana Milutinovića Snajpera, kako "Dnevnik" nezvanično saznaje, proširena je i na prethodni period, jer je on, navodno, i pre nemilog događaja bio nasilan prema U. J, s kojom je bio u emotivnoj vezi, koja je trajala više od godinu dana. Pretpostavlja se da nije mogao da prihvati raskid, te ju je sporne večeri pozvao da razgovaraju, a potom odveo u stan gde je držao protiv njene volje i maltretirao.

Za krivično delo koje se stavlja na teret Milutinoviću zaprećena je kazna zatvora od 10 godina.

Porodica kojoj pripadaju automobili živi u obližnjoj zgradi, a skupocena vozila bila su parkirana na zakupljenim mestima.

Uprkos brzoj intervenciji vatrogasaca, na automobilima je pričinjena velika materijalna šteta, a na svu sreću niko nije povređen. Policija i dalje ispituje sve opcije i radi na otkrivanju počinioca i nalogodavca.

Slobodan Milutinović Snajper hapšen je i početkom septembra zajedno sa svojom zakonitom suprugom, u policijskoj akciji, u okviru koje je rasvetljeno i ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47). Oni su uhapšeni jer su u svom posedu imali nelegalno oružje, ali su pišteni da se u daljem postupku brane sa slobode. Na to rešenje se tužilaštvo žalilo, ali je vanpretresno veće, odlučujući o toj žalbi, potvrdilo odluku Osnovnog suda da se Milutinoviću dozvoli odbrana sa slobode.

Snajper je u žižu javnosti došao i kada je početkom marta ove godine u akcije policije Republike Srpske uhapšen na Jahorini. Tada je priveden s još jednom osobom iz Novih Ledinaca zbog, kako je tada saopšteno, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja. Nakon kriminalističke obrade, obojica su pušteni na slobodu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.