HTEO JE DA NAPRAVI VREMEPLOV, ZATO JE OTIŠAO TAMO: Užasni detalji smrti dečaka koga je ubila struja u Jagodini!
Foto: Thinkstock

jeziva priča

HTEO JE DA NAPRAVI VREMEPLOV, ZATO JE OTIŠAO TAMO: Užasni detalji smrti dečaka koga je ubila struja u Jagodini!

Moj sin je hteo da napravi vremeplov! Imali smo i jednu mačku. Hteo je da napravi mašinu koja bi mu omogućila da priča s mačkom
Objavljeno:

Tragedija u Jagodini, šesnaestogodišnjak stradao od strujnog udara visokog napona na starim vagonima. Hteo da bude Supermen, inženjer, da pravi vremeplov i to ga je "poslalo" u poslednju avanturu

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Moj sin je hteo da napravi vremeplov! Imali smo i jednu mačku. Hteo je da napravi mašinu koja bi mu omogućila da priča s mačkom. Kada je bio mali, želeo je da bude Supermen. To je sve - ovako je gušeći se u suzama juče pričala Sonja Jaramaz, majka Luke (16) koji je poginuo od strujnog udara na starom vagonu na samom ulasku u Jagodinu.

Dečaka ubila struja na Železničkoj stanici u Jagodini! (VIDEO)

Nesreća se dogodila u subotu oko 23.30. Luka je sa drugarima izašao u grad. Kako nam je juče svedočio M. P. (16), jedan od drugova koji su bili te noći zajedno, dok su sedeli u izletištu "Potok", Luka je odlučio da sa Đ. C. prošeta do starog "Juhora". Naš sagovornik kaže da je Đ. C. pokušao da ga odvrati od namere, ali ga Luka nije poslušao. Rekao mu je da ide da istražuje i potom su krenuli zajedno.

foto: Nebojša Mandić

Lukin prijatelj M. P. potpuno bled isričao je za "Novosti" kako su drugari nakon nekog vremena pozvali telefonom Luku i Đ. C. želeći da se zajedno vrate kući. Dečak koji je otišao sa Lukom javio se posle nekog vremena i prema rečima našeg sagovornika samo je nepovezano izgovarao Lukino ime i prekidao vezu.

Kada su oni otišli u "Juhor", zatekli su policiju!

A koliki su šok pretrpeli tinejdžeri, Lukini drugari, svedočila nam je majka drugog dečaka, Sonja Petrović, koju smo zatekli u domu Jaramaza.

- Moj sin je te noći ušao uplakan u kuću i pao. Bila sam prestravljena. Pregledala sam da nije povređen, ali sam videla da je sa njim sve u redu. Onda mi je rekao da je Luka poginuo. Nisam verovala. Odmah sam pozvala oca Đ. C., koji je sina već odveo u Hitnu. Potvrdio mi je da je Luka mrtav, a daje njegov sin potpuno van sebe.

O nastradalom dečaku drugovi pričaju sve najlepše. Obožavao je, vele, fiziku i hteo da bude inženjer. Profesore u školi stalno je nešto dopunski ispitivao jer mu je bilo malo ono što piše u knjizi. Bio je maštar, zaljubljenik u nauku. Obožavao je avanturu...

foto: AP

Dragan Gligorijević, koji stanuje preko puta vagona, kaže da su letos pisali peticiju i poslali fotografije Komunalnoj inspekciji i "Železnicama Srbije" kako bi isekli vagone i sklonili ih, ali niko nije reagovao. Kažu da su predmet deobe bivše Jugoslavije i da nemaju gde da ih odvezu.

- Vagoni su stecište narkomana i beskućnika. Puni su špriceva i igala. I evo vagoni su odneli još jedan život. Ne znam šta još treba da se dogodi da ih odnesu odavde - priča Gligorijević.

Očevidac nesreće, koji nije hteo da njegovo ime "uđe u novine", rekao nam je da je na tom istom vagonu septembra pretprošle godine poginuo mladić.

- Taj vagon je uklet. Ne znam što se svi penju na njega. Možda zbog toga što jedini ima merdevine. U subotu sam čuo da je nešto puklo i video svetlosni blesak. Kada sam izašao iz kuće, dečaka je sa vagona zbacio napon od 25.000 volti. Ležao je na šinama i bio sav u plamenu. Drug koji je bio sa njim plačući je pričao kako je pokušao da ga ugasi, ali da nije uspeo.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.