NAKON SMRTI ZORANA ČIČKA, OGLASILA SE NJEGOVA ŽENA: Napisala je samo 1 REČENICU
Zoran i Tanja Čičak, Foto: Twitter printscreen

tužna vest

NAKON SMRTI ZORANA ČIČKA, OGLASILA SE NJEGOVA ŽENA: Napisala je samo 1 REČENICU

Mnogi njegovi prijatelji i poznanici su uputili saučešće Tanji Čičak, njegovoj supruzi, na društvenoj mreži Tviter, a ona im se zahvalila

Objavljeno:

Zoran Čičak, osnivač Jugoslovenske levice (JUL) i jedan od osnivača Pokreta slobodnih građana (PSG), preminuo je danas iznenada u svom domu u 60. godini.

Mnogi njegovi prijatelji i poznanici su uputili saučešće Tanji Čičak, njegovoj supruzi, na društvenoj mreži Tviter, a ona im se zahvalila.

Čičak je završio Pravni fakultet u Beogradu 1985. godine, a 1990. na istom fakultetu stekao je zvanje magistra pravnih nauka. Od 1987. do 1991. obavljao je poslove urednika u Centru za idejni rad Saveza socijalističke omladine Beograda.

Od 1992. do 1995, kako navodi, profesionalno je bio angažovan u političkom životu tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, prvo kao potpredsednik Saveza komunista – Pokreta za Jugoslaviju u Srbiji, a zatim kao osnivač i član prve Direkcije Jugoslovenske levice (1994 – 1995). Na parlamentarnim izborima 1993. bio je kandidat za poslanika na listi Udružena levica, čiji je nosilac bio profesor dr Dragomir Drašković, ali nisu uspeli da uđu u Skupštinu Srbije, piše Istinomer.

U JUL-u je smenjen u leto 1995. Pričao je da je pomogao Mariji Milošević da napravi TV Košava.

Od 2001. do 2003. obavljao je, kako ističe, dužnost generalnog direktora kompanije "Euro–Balkan Enterprisa d.o.o".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.