Tražili su mi drogu, pa me uboli nožem u grudi! Njega su Ameri napali u sred BGa!

NA KORAK OD SMRTI

Tražili su mi drogu, pa me uboli nožem u grudi! Njega su Ameri napali u sred BGa!

Po izlasku iz bolnice, u kojoj je proveo dan i po, Tomo je bio nasmejan. Malo sporije je hodao, a dukserica je prekrila ranu od noža, nanetu nekoliko centimetara ispod srca
Objavljeno:

Povređeni mladić Tomo Ćulafić (19) koji je juče pušten iz Ugentnog centra objašnjava šta se tačno desilo na Kalemegdanu, kada su ga izboli muškarci američkog porekla. Tražili mu drogu, pa ga napali: Košarkaš uboden nožem u srce na Kalemegdanu! - Na Kalemegdanu su nas petorica Amerikanaca pitali da li imamo marihuanu. Mislim da su bili drogirani. Kada smo im rekli da nemamo, počeli su da nas udaraju, ali ubod noža u grudi kao da nisam ni osetio, priča povređeni mladić Tomo Ćulafić (19) koji je juče pušten iz Ugentnog centra. Povređenog mladića smo zatekli s roditeljima kako izlazi iz Urgentnog centra. Zavoj i trag od braunile na levoj ruci svedoče da je bio na lečenju na intenzivnoj nezi Odeljenja hirurgije. - Dobro sam i u utorak planiram da izađem na kolokvijum - bile su prve reči Toma Ćulafića po izlasku iz Urgentnog centra.

Facebook
Po izlasku iz bolnice, u kojoj je proveo dan i po, Tomo je bio nasmejan. Malo sporije je hodao, a dukserica je prekrila ranu od noža, nanetu nekoliko centimetara ispod srca. Tomo, košarkaš kluba Beko, u nedelju je oko jedan sat noću uboden nožem u rebra na Kalemegdanu. Zbog pokušaja ubistva, u nedelju po podne na aerodromu je uhapšen Lukas V. (17), državljanin SAD. - Bio sam sa dvojicom prijatelja na Kalemegdanu. Prišla nam je grupa Amerikanaca i pitala nas da li imamo marihuanu, što je mene šokiralo. Ja sam sportista, igram košarku i droga me apsolutno ne zanima, što sam im i rekao. Skočili su na nas i počeli da nas udaraju - kaže Tomo. - Još sam u šoku zbog svega što je preživeo moj sin. Ni slutio nisam da nešto tako može da mu se desi u Beogradu, jer on je miran dečko, sportista - kaže za „Blic“ Sreto Ćulafić, otac povređenog Toma.
shutterstock, nož
Roditelji su bili kod kuće kada im je Tomo javio da je povređen i da je smešten u bolnicu. - Lekari nisu mogli da nam kažu da li će Tomo morati na operaciju, jer je uboden blizu srca. Laknulo nam je kada su nam rekli da može kući - priča otac Sreto. Beograđani su uzvratili, ali tada su napadači počeli da beže. - Potrčali smo za njima i stigli ih na benzinskoj pumpi, ispod Kalemegdana. Trojicu smo oborili, ali su nam dvojica pobegla. Tada su radnici pumpe pozvali policiju - kaže Tomo. Policajci su ubrzo stigli i uhvatili Amerikance, ali i Tomu i njegove drugove. - Policajac je prvi video krv na mom džemperu i rekao mi je to. Ni tada još nisam osećao da sam uboden - priseća se mladić koji je hitno prevezen u Urgentni centar. U nedelju po podne posetili su ga policajci i doneli mu sliku iz pasoša Lukasa V, koji je prethodno uhapšen na Aerodromu „Nikola Tesla“ kada je pokušao da napusti teritoriju Srbije. - Mladića s fotografije sam prepoznao kao napadača - kaže Tomo Ćulafić, koji je kao i drugovi koji su kobne noći bili s njim, u međuvremenu dao izjavu u policiji.
Facebook
Na Odeljenju hirurgije lekari su procenili da bi mogao lečenje da nastavi kod kuće, pa je juče oko podneva pušten iz bolnice. Lukasu V, Amerikancu iz države Njujork, određeno je zadržavanje do 48 sati, jer mu se na teret stavlja pokušaj ubistva. - Za utorak je zakazano njegovo saslušanje u Višem sudu - kaže za „Blic“ advokatica Slavka Babić, zastupnica porodice Ćulafić. Prema njenim rečima, osumnjičenom Amerikacu zadržavanje je određeno jer nema prijavljen boravak ni prebivalište u Srbiji, a i uhapšen je pri pokušaju da napusti teritoriju naše zemlje. - Postupak će biti tajan jer je osumnjičeni maloletnik. Očekujem da će mu biti određen pritvor iz istih razloga iz kojih mu je određeno zadržavanje - konstatuje advokatica Slavka Babić. (Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.