SKUPOCENI SAT NA RUCI, A PAKOVANJE U PRTLJAGU: Carinici zaplenili robu na aerodromu, podneta krivična prijava!
Zaplenjena neprijavljena roba, Foto: Uprava carine

prevarant

SKUPOCENI SAT NA RUCI, A PAKOVANJE U PRTLJAGU: Carinici zaplenili robu na aerodromu, podneta krivična prijava!

Na pitanje carinika zašto nije prijavio vrednu robu koju je imao nameru da unese u Srbiju, putnik je rekao da nije znao da treba to da učini,

Objavljeno:

Carinici su u saradnji sa policijom 29. septembra 2021. godine na aerodromu ''Nikola Tesla'' sprečili pokušaj krijumčarenja luksuznog sata vrednog preko 50 hiljada dolara.

Ručni sat marke ''Patek Philippe'' otkriven je u prtljagu 36-godišnjeg kineskog državljanina koji je u Beograd doputovao iz Dubaija gde ima prijavljeno prebivalište.

Sat
foto: Uprava carine

Nakon što je preuzeo prtljag sa karusela, uputio se u zeleni kontrolni prolaz, namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje. Tokom kontrole prtljaga na skeneru, carinici su uočili da se u prtljagu ovog putnika nalazi prazna kutija nalik na pakovanje od sata, kao i dva objektiva za fotoaparat.

Fotoaparat, Objektiv
foto: Uprava carine

Detaljnim pregledom koji je usledio, potvrđeno je da je putnik novi sat na kome se još nalazila zaštitna folija stavio na ruku, dok je originalno pakovanje i sertifikat spakovao u čekirani prtljag.

Sat
foto: Uprava carine

Ubrzo je u ličnoj torbici putnika otkriven i račun za povraćaj poreza za sat vredan više od 53.000 dolara.

U prtljagu putnika su se našla i dva objektiva marke ''Sony'' čija je vrednost procenjena na iznos od po oko 2.000 dolara.

Fotoaparat, Objektiv
foto: Uprava carine

Na pitanje carinika zašto nije prijavio vrednu robu koju je imao nameru da unese u Srbiju, putnik je rekao da nije znao da treba to da učini, jer su objektivi već korišćeni, a sat je kupio za sebe. Iako je ovo uobičajan izgovor putnika, mora se znati da ne poznavanje propisa, ne oslobađa odgovornosti. Protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak, dok je otkrivena luksuzna roba privremeno zadržana do njegovog okončanja.

Sat
foto: Uprava carine
1 / 7 Foto: Uprava carine

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.