Škaljarski klan stoji iza pokušaja atentata na Vučića, ista grupa ubila Saleta Mutavog?!
Foto: AP

Novi detalji iz istrage

Škaljarski klan stoji iza pokušaja atentata na Vučića, ista grupa ubila Saleta Mutavog?!

Gotovo sva izdanja beogradskih novina na naslovnim stranama imaju priču o oružju koje se povezuje sa navodno spremanim atentatom na premijerovog brata Andreja
Objavljeno: 10:51h

Arsenali oružja otkriveni na dve lokacije u Beogradu dovode se u vezu s crnogorskom mafijom, a službe sumnjaju da je meta bio brat premijera Vučića. Prema dosadašnjim nalazima istrage, sve uključuje da iz sve ga ovoga stoji moćna kriminalna organizacija iz Crne Gore koja je likvidirala i Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, pišu beogradski mediji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Gotovo sva izdanja na naslovnim stranama imaju priču o oružju koje se povezuje sa navodnim spremanim atentatom.

Tako "Blic" piše da je Andrej Vučić meta napada zbog izuzetne vezanosti premijera za njega, kako je to objasnio ministar policije Nebojša Stefanović, “jer obojica imaju samo jednu slabu tačku - jedan drugog”.

Kao okidač za pomenute događaje službe ocenjuju ubistvo vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je sredinom oktobra u profesionalnoj likvidaciji izrešetan sa skoro 50 hitaca iz dva “kalašnjikova”. poštovanje koje su očekivali. U njegovom ubistvu su učestvovali plaćenici iz BiH.

foto: MUP Srbije

- Pomenuti klan postoji još od devedesetih i važi za jedan od najbrutalnijih. Smatra se da su nastali kao produkt tadašnjih službi, pripisuje im se više od 20 nikad razrešenih ubistava iz devedesetih i veruje se da imaju najbolje veze sa južnoameričkim narko-kartelima. Činjenica je da ih ni “Sablja” niti bilo koja akcija kasnije nisu ni dotakle, ali i da imaju veze i s ljudima iz sveta biznisa, politike, ali i policije - kaže izvor ovog lista.

Slučajno ili ne, u subotu su u šumi u Jajincima, nedaleko od kuće oca Aleksandra Vučića, pronađeni sanduci sa „zoljom“, četiri ručne bombe i 100 komada municije, za koje je utvrđeno da potiču sa ratišta u BiH, dok su bazne stanice ustanovile da je u ovom delu Jajinaca u danima pre toga boravilo osam pripadnika klana.

foto: milos miskov

Večernje novosti navode da je u pitanju kriminalni klan iz Kotora i da su se u danu kada je pronađeno oružje u šumi u jajincima pojedini pripadnici kretali oko porodične kuće.

- Reno megan koji je otkriven na Novom Beogradu , imao je najpre crnogorske tablice, a među 97 "bezbedenosno interesantnih osoba" koje su se u danu kada je pronađeno oružje kretali u blizini kuće premijera Vučića su i ljudi bliski Igoru Dedoviću, jednom od vođa "škaljarskog klana" iz Kotora za kojim je Crna Gora raspisala poternicu - pišu "Novosti".

(Espreso.co.rs / Blic / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.