KO JE BIO VLADIMIR MARJANOVIĆ? Poznat po kontradiktornim izjavama, a o jezivom ZLOČINU govorio je OVAKO
Ilustracija, Foto: Emilija Jovanović, Printscreen

donosimo

KO JE BIO VLADIMIR MARJANOVIĆ? Poznat po kontradiktornim izjavama, a o jezivom ZLOČINU govorio je OVAKO

Vladimir je nakon Jeleninog ubistva o tome često pričao za medije, nije se libio ni da Jelenu povremeno naziva "anđelom", a povremeno grešnicom koju je "ubio njen ljubavnik, tajkun"

Objavljeno:

Vladimir Marjanović, otac Zorana Marjanovića, kome se sudi zbog ubistva supruge, pevačice Jelene Krsmanović Marjanović, preminuo je juče nakon srčanog udara. Najstariji muškarac u porodici Marjanović poslednjih godina bio je praktično Zoranova senka, a kada je odbio da pred tužilaštvom i sudom priča o ubijenoj snajki, njenom i Zoranovom odnosu i danu kada je nestala i ubijena, postao je sumnjiv javnosti i istražnim organima.

Vladimir Marjanović je prvi infarkt imao 2015. godine, godinu dana pre nego što je Jelena Marjanović brutalno ubijena na nasipu u Crvenki kod Borče dok je džogirala. Tada mu je, kako su juče preneli beogradski mediji, konstatovano veliko oštećenje srca zbog čega se teže kretao i imao je povremena gušenja.

Najstariji muški član porodice Marjanović iz Borče, koja je postala poznata javnosti nakon misterioznog zločina koji do danas nije razjašnjen, a za koji se sudi optuženom Zoranu Marjanoviću, u javnosti će ostati upamćen po neobičnom ponašanju nakon ubistva.

Vladimir je nakon Jeleninog ubistva o tome često pričao za medije, nije se libio ni da Jelenu povremeno naziva "anđelom", a povremeno grešnicom koju je "ubio njen ljubavnik, tajkun". Međutim, nakon što je pre četiri godine Zoran prvi put uhapšen zbog sumnje da je ubio Jelenu, njegov otac povukao se i za medije više nije želeo da govori.

Njegove izjave o Jeleni, menjale su se iz meseca u mesec. Od anđela i divne devojke, u noći kada je Zoran uhapšen zbog njenog ubistva, Vladimir je promenio ploču i rekao da je Jelenu ubio njen ljubavnik tajkun. Ljubavnik koga do te noći nikada niko nije pominjao...

- Hapšenje je namešteno i svi mi znamo istinu. Jelenu je ubio tajkun koji drži pola Beograda, a Zorana hapse jer njemu gori pod nogama i svima ide u prilog da Zoran bude uhapšen. Moj sin nije ubica - rekao je 15. septembra Vladimir.

Ovo se direktno kosilo sa izjavom koju je Zoran pred njim dao u jednoj televizijskoj emisiji u kojoj su gostovali zajedno, nekoliko nedelja nakon Jeleninog ubistva.

Zoran Marjanović
foto: Printscreen

- Mediji su od nas napravili sataniste i ubice. O Jeleni su se odmah pojavile informacije da je imala švalera, i ja sam tome hteo da stanem na put. Ona je pre svega bila majka i žena, a muzika joj je bila na drugom mestu - rekao je tada Zoran, dok je njegov otac Vladimir podvukao da su mediji od njihove tragedije napravili sapunicu.

Vladimir je za Jelenu tada rekao kratko:

"Bila je anđeo i osoba koju je bilo nemoguće ne voleti."

Njegove teorije o tome ko je ubio Jelenu, takođe, su se menjale, pa je tako par nedelja nakon što je u kanalu na Crvenki otkriveno Jelenino telo rekao da "ubica šeta gradom sa čekićem".

- Dok ste vi svašta pisali, ubica se šeta gradom sa čekićem - rekao je Zoranov otac tada.

U televizijskim emisijama Vladimir se uvek pojavljivao uz sina. Sa njim je pričao o "paklu" kroz koji prolaze i koliko teško podnose osude javnosti.

- Ne mogu da podnesem te poglede: "Ti si ubica" - rekao je tada Vladimir.

Komentarisao je da se od dana Jeleninog ubistva "nalazi u paklu".

jelena marjanovic
foto: PRIVATNA ARHIVA

- Dani bez spavanja, gledanja Jane kako pati... Tvrdim javno da smo čisti kao sunce - rekao je jednom prilikom on.

Komentarisao je i da je njemu, kao i celoj porodici život "tog 2. aprila stao".

- Ceo život sam stvarao porodicu, Zoran nikada nije imao ni prekršajnu prijavu, a sada nam to uništavaju... - rekao je Vladimir.

Na sve priče o njihovoj porodici, njihovom čudnom ponašanju i načinu života odgovarao je uvek isto:

- Mi smo normalna porodica, nema kod nas ničeg mističnog. Proglasili su nas satanistima i ubicama, i ja prosto ne mogu da verujem kako neko može da misli da petero ljudi može da ubije svoju snajku - rekao je Vladimir.

Nekoliko puta u javnosti je rekao da su za njeno ubistvo osumnjičeni svi:

- Prvo Zoran, pa ja, pa svi drugi članovi porodice - rekao je on.

Više puta pozivan na saslušanje

Jelenin svekar i Zoranov otac je tokom 17 meseci istrage ubistva više puta pozivan na saslušanje. Išao je i na poligraf, i uz drugog sina Miloša, jedini je član porodice koji je Zorana nakon hapšenja posetio u zatvoru. Njemu pritvor, međutim, nikada nije bio određen.

Odbio da svedoči

Vladimir Marjanović iskoristio je svoje zakonsko pravo i odbio je da svedoči o Jeleni, njenom i Zoranovom braku, ali i danu kada je ubijena pred tužilaštvom i sudom. Na suđenja Zoranu uglavnom nije dolazio.

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.