STIGLA PRESUDA ZA SMRT MALE DIJANE! Posle 10 godina suđenja lekare stigla pravda
Roditelji skrhani bolom zbog smrti male Dijane, Foto: Kurir

tuga

STIGLA PRESUDA ZA SMRT MALE DIJANE! Posle 10 godina suđenja lekare stigla pravda

Njima je suđeno zbog nesavesnog lečenja petogodišnje Dijane Marinković, iz sela Ćukovac kod Vranja, koja je umrla na Dečjem odeljenju Bolnice u Vranju 8. januara 2011. godine

Objavljeno:

Osnovni sudu u Vranju, posle 10 godina suđenja, izrekao je presudu specijalisti otorinolaringologu Darku Civkarovskom i anesteziologu Slaviši Kanačkom, lekarima Zdravstvenog centra Vranje, zbog smrti male Dijane Marinković.

Sud je doneo presudu kojom se lekari proglašavaju krivim u ovom slučaju. Darku Civkarovskom izrečena je kazna zatvora u trajanju od tri godine, a Slaviši Kanačkom od dve. Obojici su izrečene mere zabrane obavljanja lekarskog poziva u trajanju od pet godina, s tim da im se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u tu meru.

Njima je suđeno zbog nesavesnog lečenja petogodišnje Dijane Marinković, iz sela Ćukovac kod Vranja, koja je umrla na Dečjem odeljenju Bolnice u Vranju 8. januara 2011. godine.

Civkarovskom i Kanačkom sudski proces završen u utorak, 21. septembra ove godine, a danas su im izrečene presude. U prvom postupku pred istim sudom, 2016. godine, Civkarovski i Kanački su kažnjeni sa po tri godine zatvora i pet godina zabrane bavljenja lekarskim pozivom.

Majka pokojne Dijane Ivana, kaže da se oseća veoma teško u ovom momentu.

- Pravda je na neki način zadovoljena, ali Dijanu ne može ništa da vrati. Deset godina iznova i iznova proživljavamo sve, sve je ovo veoma teško i mučno - dodaje Ivana. Na odluku Osnovnog suda u Vranju postoji pravo žalbe Apelacionom sudu u Nišu.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.