PONIŠTENA ODLUKA SUDA: Novi obrt u slučaju ubistva Tatona, ispituje se novi svedok!
Foto: Profimedia

Ipak će svedočiti?

PONIŠTENA ODLUKA SUDA: Novi obrt u slučaju ubistva Tatona, ispituje se novi svedok!

Svedok se prošle godine javio medijima i dao intervju povodom slučaja Taton, tvrdeći da Francuza niko nije gurnuo u smrt, već da je on bežeći od tuče sam pao u prolaz
Objavljeno: 16:02h

Odluku Višeg suda kojim je odbijen zahtev branilaca dvojice osuđenih za ponavljanje krivičnog postupka u slučaju ubistva francuskog navijača Brisa Tatona 2009. u Beogradu ukinuo je danas Apelacioni sud.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je naložio da se ponovo ispita novopredloženi svedok, Slobodan Čenić, a potom odluči o zahtevu.

Iskaz pomenutog svedoka, koji nije saslušavan tokom suđenja, prema stavu Apelacionog suda, sugeriše drugačije činjenično stanje celog događaja i učešća pojedinih okrivljenih u njemu. Zbog toga se prvostepenom sudu nalaže da sa posebnom pažnjom još jednom ceni njegov iskaz i da ima umu pravno načelo - in dubio pro reo (u slučaju sumnje treba presuditi u korist okrivljenog).

Čenić inače ne živi u Srbiji, već je na privremenom radu u Švedskoj, a prošle godine se javio medijima i dao intervju povodom slučaja Taton, tvrdeći da Francuza niko nije gurnuo u smrt, već da je on bežeći od tuče sam pao u prolaz (visine oko četiri metra) kod javne garaže na Obilićevom vencu, u centru Beograda.

foto: Beta

Nakon toga njega su kontaktirali branioci okrivljenih i predložili sudu ponavljanje postupka na osnovu njegovog iskaza, a s obzirom da tokom suđenja, koje je okončano pravosnažnom presudom 28. oktobra 2011, nije ispitan.

Portparol Apelacionog suda u Beogradu Mirjana Piljić kaže da je taj sud usvojio žalbe branilaca Ivana Grkovića i Dejana Puzigaće na rešenje Višeg suda od 22. juna kojim je odbijen zahtev za ponavljanje krivičnog postupka.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda napominje se da su način i mesto sa kojeg je telo, sada pokojnog Brisa Tatona dospelo u podnožje stepenica koje vode ka Obilićevom vencu, među odlučujućim činjenicama u tom krivičnom postupku.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.