GRAD U SRBIJI POD VANREDNOM SITUACIJOM!
Foto: Printscreen/Youtube

kritično

GRAD U SRBIJI POD VANREDNOM SITUACIJOM!

Na delu teritorije grada Bora proglašena je vanredna situacija zbog požara na Gradskoj deponiji koji se gasi više od 72 sata

Objavljeno: 18:34h

Gradski štab za vanredne situacije je doneo ovakvu odluku zbog angažovanja dodatne mehanizacije na gašenju požara, saopštila je pres služba grada Bora. Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora je kazao da očekuje da će uz angažovanje mehanizacije Kompanije Zijin i ostalih privrednih subjekata, situacija do večeras biti pod kontrolom.

"Zbog velike količine dima koji se širi ka gradu i selima, doneli smo odluku da uvedemo vanrednu situaciju. Očekujem da ćemo, uz dodatno angažovanje mehanizacije kompanije Serbia Zijin Copper i Serbia Zijin Mining, kao i ostalih privatnih subjekata koji imaju mogućnost da se uključe i angažuju u lokalizovanju požara, situaciju staviti pod kontrolu u večernjim satima," rekao je Milikić.

Igor Mitrović direktor JKP "3. oktobar" je kazao da su svi kapaciteti ovog preduzeća stavljeni u funkciju, uz maksimalno angažovanje vatrogasaca i uz pomoć Zijina.

Inače, požar na gradskoj deponiji gasi se već više od 72 sata, a kako se moglo čuti na sednici Štaba, uzrok požara će biti naknadno utvrđen, ali se pretpostavlja se da je razlog požara deponovanje i odlaganje lako zapaljive materije na gradskoj deponiji.

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.