NOVI DETALJI VELJINOG KLANA: Suspendovan stražar koji je bio telohranitelj ubijenog prijatelja NEVOLJE
Velja Nevolja, Foto: Zorana Jevtić

KRIMINAL

NOVI DETALJI VELJINOG KLANA: Suspendovan stražar koji je bio telohranitelj ubijenog prijatelja NEVOLJE

Nepoznati napadači izrešetali su Stankovića u automobilu, sa gotovo 60 metaka iz kalašnjikova, a Milorad Đ., koji je sedeo na zadnjem sedištu Stankovićevog auta, teško je ranjen

Objavljeno:

Milorad Đ., stražar iz beogradskog Centralnog zatvora, koji je pre pet godina ranjen tokom ubistva Aleksandra Stankovića, vođe Partizanove navijačke grupe Janjičari, suspendovan je s posla u zatvoru.

Podsetimo, ime Milorada Đ. se pojavilo u javnosti kada je 13. oktobra 2016. u Bačvanskoj ulici, u neposrednoj blizini Centralnog zatvora, likvidiran Aleksandar Stanković, najbolji drug Veljka Belivuka i vođa Partizanove navijačke grupe. Nepoznati napadači izrešetali su Stankovića u automobilu, sa gotovo 60 metaka iz kalašnjikova, a Milorad Đ., koji je sedeo na zadnjem sedištu Stankovićevog auta, teško je ranjen. Ispostavilo se da je on bio Stankovićev telohranitelj.

Bio na odmoru

- U vreme likvidacije Milorad Đ. je bio na godišnjem odmoru, a navodno je nadređenima tada rekao da će po završetku odmora dati otkaz. Međutim, to se nije dogodilo, pa je sve do 4. avgusta ove godine radio u CZ kao stražar - piše Politika.

Kako navode, ovaj stražar je sada suspendovan jer je na spoljnoj kapiji zatvora, na kojoj inače radi, pričao sa prolaznikom, što je strogo zabranjeno - piše Politika.

Nije jedini

Stražar radio za Nevolju

Kako Politika piše, kolege suspendovanog Milorada Đ. navele su da je on navodno posle ubistva Aleksandra Stankovića nastavio da održava odnose sa ljudima iz podzemlja. - Družio sa osobama koje su na različite načine bile u vezi sa ubijenim Stankovićem, pa se pretpostavlja da je sarađivao i sa članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja - piše Politika. Podsetimo, na optužnici protiv klana Belivuk-Miljković, nalazi se i zatvorski stražar Željko Kodžić, koji je vođe klana upoznao dok su bili u pritvoru u CZ.

List je za ovu informaciju dobio i potvrdu iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

- Milorad Đ. je prekršio Pravilnik o načinu obavljanja poslova u Službi za obezbeđenje u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija. Protiv njega je u sredu, 4. avgusta, pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa Zakona o državnim službenicima. Teža povreda odnosi se na neizvršavanje ili nesavesno, neblagovremeno ili nemarno izvršenje poslova ili naloga pretpostavljenog. Zaposleni je udaljen sa posla do okončanja disciplinskog postupka, koji je pokrenut protiv njega - rekli su za Politku iz UIKS.

Nema optuženih

Iako za ubistvo Aleksandra Stankovića niko nije optužen, niti osuđen, Veljko Belivuk, koji ga je nasledio na čelu Janjičara, a potom grupu preimenovao u Principi, i njegovi sledbenici verovali su da iza toga stoji škaljarski klan.

Bonus video:

01:30

LAZAR GLIŠOVIĆ O ORUŽJU KOJE JE NAĐENO KOD BELIVUKA!

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.