SMRT NA SRPSKIM PRUGAMA! Prošle godine 20 osoba poginulo, iz Železnice objasnili kako, mašinovođa je tu nemoćan
Ilustracija/Pruga, Foto: Profimedia

tuga

SMRT NA SRPSKIM PRUGAMA! Prošle godine 20 osoba poginulo, iz Železnice objasnili kako, mašinovođa je tu nemoćan

Na pitanje koji su nakritičniji putni prelazi koji se ukrštaju sa prugom, Stanisavljević je rekao da nema pravila i da se nesreće događaju i gde je dobra vidljivost i gde je pregledno

Objavljeno:

U prošloj godini 20 osoba poginulo je na srpskim prugama u trenutku nailaska voza, izjavio je danas Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije, pozivajući se na evidenciju tog preduzeća.

- Mašinovođe, i kada vide osobu na pruzi, ne mogu da zakoče u tom trenutku. Između 700 i 1.000 metara je zaustavni put železničke kompozicije, odnosno kada mašinovođa stisne kočnicu, voz se kreće još oko 1.000 metara - rekao je Stanisavljević za K1 televiziju.

Prema njegovim rečima, u toj situaciji nemoguće je izbeći nesreću.

Na pitanje koji su nakritičniji putni prelazi koji se ukrštaju sa prugom, Stanisavljević je rekao da nema pravila i da se nesreće događaju i gde je dobra vidljivost i gde je pregledno.

- Ima slučajeva da dolazi od nesreće i kada je spuštena rampa, jer nestrpljivi vozači automobila krenu da zaobilaze rampu i udari ih voz - naveo je on.

Stanisavljević je, takođe, kazao da se devojka, koja je u sredu uveče teško povređena u železnickom tunelu kod Pančevackog mosta kada ju je pregazio voz, prelazila prugu tamo gde to nije dozvoljeno.

- Ko god se kreće prugom i prelazi gde nije dozvoljeno, prava je sreća ako se takvi slučajevi ne završe tragično - rekao je Stanisavljević za K1 televiziju.

(Espreso/K1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.