PREMINUO ZATVORENIK U ZABELI! Slaviša Karabašević (51) do smrti nije priznao zločin
Slaviša Karabašević, Foto: Printscreen/facebook

NIJE IZDRŽAO

PREMINUO ZATVORENIK U ZABELI! Slaviša Karabašević (51) do smrti nije priznao zločin

Kako nezvanično saznajemo, reč je o infarktu, a zatvorenik se prethodno lečio od srca

Objavljeno:

Zatvorenik iz KPZ "Zabela" Slaviša Karabašević (51) preminuo je nakon što mu je pozlilo, potvrđeno je za medje. Kako je rečeno iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, zatvoreniku je pozlilo u sobi u kojoj je bio smešten, 24. jula.

- Odmah je odveden u zavodsku bolnicu gde mu je pružena pomoć. Naš zavodski lekar je dao uput da se odmah prebaci u gradsku bolnicu u Požarevcu. Tamo je preminuo posle nekog vremena - kazali su nam demantujući navode drugih medija da je telo pronađeno u ćeliji.

Dalje nam je rečeno da su obavešteni svi nadležni i porodica, te da je telo upućeno na obdukciju.

Kako nezvanično saznajemo, reč je o infarktu, a zatvorenik se prethodno lečio od srca.

Karabašević je na zatvorsku kaznu osuđen u odsustvu, jer se čak 14 godina nalazio u bekstvu. Čak dva puta je oslobođen nakon suđenja 2003. i 2005. godine, ali je treći put, 2018. godine, osuđen na devet godina zbog ubistva i prevare, što je potvrdio i Apelacioni sud.

Međutim, još 2005. godine, pošto je bio pušten iz trogodišnjeg pritvora da se brani sa slobode, pobegao je iz zemlje nakon čega je u Sevastopolju na Krimu otvorio restoran „De Slaviš“ i svoje kulinarsko umeće promovisao preko društvenih mreža i po medijima.

Uhapšen je prema Interpolovoj poternici 5. avgusta 2019. godine u Sevastopolju, a Srbiji je bio izručen u martu prošle godine i upućen u „Zabelu“, na izdržavanje kazne. On je tražio ponovno suđenje, jer je prethodni postupak vođen u njegovom odsustvu, što mu je i uvaženo i zakazan je glavni pretres.

Karabašević je osuđen jer je 2002. godine ubio Elvisa Žeželja (30) u ataru sela Melnica kod Petrovca na Mlavi, ispalivši mu u glavu i telo pet hitaca iz pištolja „duga devetka“. Nakon toga je nazvao Elvisovog prijatelja koji živi u Nemačkoj i rekao mu da je ovaj uhapšen i da treba da pošalje 7.500 evra za advokata. Prijatelj je poslao novac, koji je Karabašević potrošio i kasnije osuđen i za prevaru na godinu i po dana, što je pridodato kazni za ubistvo, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od devet godina zatvora.

Prilikom saslušanja pokojni Karabašević nije priznao zločin.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.