Kosmajac neće odgovarati ni za porez!
Foto: Dragana Udovičić

Ko zna - zna!

Kosmajac neće odgovarati ni za porez!

Tužilaštvo je Kosmajca pokušalo da goni zbog poreskih utaja od 2009. do 2013. godine, ali s obzirom na to da nijedna od utaja po godini nije prevazilazila iznos od 150.000 dinara, Prvi sud je odlučio da ovde nema krivičnog dela
Objavljeno:

Zvezdarac Dragoslav Kosmajac neće odgovarati za utaju dela od 500.000 dinara poreza koji je utajio, jer su pojedini prekršaji zastareli, objavio je "Blic“.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kada je u maju ove godine Prvi osnovni sud, a potom i Viši sud u Beogradu, odbio optužnicu za poresku utaju protiv navodnog "narko-bosa" Kosmajca, slučaj je, sa medijske strane, ubrzo stavljen „ad akta“.

Tužilaštvo je Kosmajca pokušalo da goni zbog poreskih utaja od 2009. do 2013. godine, ali s obzirom na to da nijedna od utaja po godini nije prevazilazila iznos od 150.000 dinara, Prvi sud je odlučio da ovde nema krivičnog dela.

U obrazloženju odluke, koju potpisuje sudija Vuk Rabrenović, jasno se navodi da dela koja se pominju u aktu predstavljaju „isključivo prekršaje“.

Ipak, kako „Blic“saznaje, beogradskom Prekršajnom sudu do juče nije upućena prekršajna prijava protiv Dragoslava Kosmajca za ova dela, a odlaganje podnošenja prijave moglo bi da izazove zastarevanje predmeta.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.