SLUČAJ POKUŠAJA UBISTVA VUKA DRAŠKOVIĆA: Oslobođeni bivši pripadnici DB!
Foto: dragan kadić

odluka

SLUČAJ POKUŠAJA UBISTVA VUKA DRAŠKOVIĆA: Oslobođeni bivši pripadnici DB!

Bivši pripadnici DB pravosnažno oslobođeni, saopštio je Apelacioni sud
Objavljeno: 16:58h

Bivši pripadnici DB pravosnažno su oslobođeni optužbi za pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi avgusta 2000. godine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Optužbi su oslobođeni nekadasnji šef beogradskog Centra DB Milan Radonjić, kao i pripadnici tog centra Ratko Romić i Stevan Basta.

Podestimo bivši visoki funkcioneri Državne bezbednosti i pripadnici Beogradskog centra Milan Radonjić, Ratko Romić i Stevan Basta, oslobođeni su 8. septembra 2015. godine optužbi da su učestvovali u pripremi atentata na lidera SPO Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine.

Viši sud koji je doneo oslobađajuću presudu, u obrazloženju je naveo da nema dokaza da su trojica visokih funkcionera DB učestvovali u pripremi atentata na lidera SPO. Presuda je tad izrečena u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu pošto se Radonjić i Romić nalaze u pritvoru.

Za pokušaj ubistva Draškovića ranije su pravosnažno osuđeni na višedecenijske kazne zatvora pripadnici Jedinice za specijalne operacije. Pripadnici DB bili su optuženi da su pružili logističku podršku pripadnicima JSO za atentat na Draškovića, opdnosno da su im dostavili fotografije kuće u kojoj je boravio.

Optužnica je teretila Radonjića, Romića i Bastu da su po nalogu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Milosevića organizovali atentat na Draškovića 15. juna 2000. godine u Budvi. Na Draškovića je 15. juna 2000. godine oko 23.30 sati ispaljeno osam metaka iz pištolja sa prigušivačem, od kojih su ga dva okrznula sa leve i desne strane glave i on je sa lakšim povredama preživeo atentat.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.