ŠIJANOV NASLEDNIK ISPALJUJE METKE PO SURČINU: Uhapšen Vukašin Šijan sa još dvojicom saradnika!
Vukašin Šijan, Foto: Privatna arhiva, Printscreen

RANJAVANJE U SURČINU

ŠIJANOV NASLEDNIK ISPALJUJE METKE PO SURČINU: Uhapšen Vukašin Šijan sa još dvojicom saradnika!

Zoran Šijan bio je prvi čovek "surčinaca", nekada najbolje organizovanog kriminalnog klana u Srbiji, a njegovi muški naslednici izgleda da su krenuli njegovim stopama, pa svako malo pune stranice crnih hronika.

Objavljeno:

Vukašin Šijan (22), sin ubijenog Zorana Šijana iz Surčina, uhapšen je zbog sumnje da je sa još dvojicom mladića napao Borisa J. (34) ispred njegove kuće u Surčinu.

Kako se saznaje, Boris J. je ranjen u noge, a osim Šijanu lisice su stavljene i M. M. (41) i M. K. (21). Kako se saznaje, sumnja se da su uhapšeni u ponedeljak ujutru "mercedesom" došli do kuće oštećenog, a kada se on pojavio, M. M. mu je, kako se sumnja, pucao u noge.

Trojica napadača su potom pobegla, ali su brzom akcijom policije uhapšeni.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, a terete se za krivično delo nanošenje teške telesne povrede, dok se M. M. tereti i za ilegalno nošenje oružja.

Poslednji incident Šijanovih naslednika dogodio se juče rano ujutru, kada je njegov vanbračni sin Vukašin, uhapšen sa još dvojicom mladića zbog sumnje da je učestvovao u pucnjavi na Novom Beogradu u kojoj je u šaku ranjen Stefan R.

Najmlađi Šijan osumnjičen je da je podstrekivao druga da ubije muškarca koji je pokušao da spreči divljanje ove grupe mladića.

Vukašin Šijan učestvovao u pucnajvi na Novom Beogradu

Naime, do pucnjave je došlo oko 8 sati ujutru, nakon tuče ispred jednog fast fuda na Novom Beogradu kada se grupica mladića, među kojima je bio i Vukašin Šijan, posvađala zbog čekanja u redu za šiš ćevap. Rasprava oko toga ko je prvi stao u red dovela je do tuče ove dve grupe mladih.

Pomahnitali mladići nakon tuče razbežali su se duž ulice u kojoj se nalazi fast fud. Kro poprečne uličice stigli su do stambenog kompleksa na uglu ulica Džona Kenedija i Prve pruge.

- Dok su bežali primetio ih je policajac koji je bio van dužnosti sa svojim prijateljem. Oni su krenuli za njima kada su ugledali kako nasilno zaustavljaju taksi - objasnio je svedok za "Blic". Oni su potom, na silu, pokušali da izvuku taksistu iz vozila i otmu mu automobil kako bi pobegli sa lica mesta. Međutim hrabri policajac i njegov priajtelj sprečili su ih u tome.

- Nastalo je komešanje, vikanje, a onda je jedan od njih izvukao pištolj "glok" i zapucao - kaže svedok.

U pucnjavi je u šaku ranjen Stefan R., prijatelj policajca. Međutim, drama se ni ovde nije završila. Nakon što su ranili Stefana R. mladići su pokušali da otmu drugo taksi vozilo, ali su brzom reakcijom policajaca ubrzo uhapšeni. Pored Šijana uhapšeni su Stefan S. 819) i Niko K. (20). Sumnja se da je Niko K. bio taj koji je pucao, pa se njemu na teret stavlja teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje oružja i nasilničko ponašanje.

Mladi Šijan osumnjičen je za nasilničko ponašanje i podstrekivanje na teško ubistvo pošto se sumnja da je on vikao drugu da puca u policajca i njegovog prijatelja.

Vukašin Šijan je Šijanov sin kog je dobio u vanbračnoj vezi sa Gordanom, nekadašnjom drugaricom pevačice Goce Božinovske, Šijanove tadašnje supruge.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.