VIDOVNJAKINJA MARIJA UZIMA 15.000 ZA USLUGU! Ljudi, ovo je LAŽ, pogledajte kako uzima novac od napaćenih ljudi
Ilustracija/Vračara, Foto: Miloš Bjelinić

užas

VIDOVNJAKINJA MARIJA UZIMA 15.000 ZA USLUGU! Ljudi, ovo je LAŽ, pogledajte kako uzima novac od napaćenih ljudi

Advokat Ivica Vasković ističe da se radi o klasičnoj prevari na koju, nažalost, mnogi građani nasedaju

Objavljeno:

Ukoliko ste i vi jedan od onih koga more ljubavne, zdravstvene ili porodične nedaće, ne nasedajte na priču vidovnjaka koji se reklamiraju na društvenim mrežama ili na televiziji jer rizikujete da, kao i jedan penzioner, ostanete sa nerešenim problemom, ali bez novca.

– Cela terapija traje dvanaest dana i košta 15.000 dinara. Deset dana pratite moja uputstva i radite samo ono što vam ja kažem. Ako jedan ritual ne odradite kako valja ili ga preskočite, vi ste krivi, snosite apsolutnu odgovornost i ne smete da mi tražite povraćaj novca. Trinaesti dan dobićete poštom paket amajlija koje ćete, kada dobijete moja uputstva, koristiti. Sve se radi putem manastira, molitvi i rituala. Bitno je da verujete i bićete izlečeni. Pošaljite mi fotografije, datum rođenja i izvršite uplatu na ime, prezime i broj telefona koje vam dam. Čujemo se večeras između devet i pola deset, vi mene ne smete zvati, ja ću vas pozvati, a kada zazvoni jednom, prekidam. Onda me vi pozovete i razgovaraćemo. Vi ništa ne radite, moj saradnik i ja ćemo sve uraditi što je u našoj moći. Sve se radi putem telefona, nema ličnih susreta – kaže lažna vidovnjakinja koju je redakcija beogradskih medija pozvala, a predstavila se kao Marija.

VELIKI MANIPULATORI

Psihoterapeut Marko Braković objašnjava da ovakve osobe imaju značajan nivo socijalne inteligencije, koji im omogućava da procene stepen svih osobina svojih klijenata.

Advokat Ivica Vasković ističe da se radi o klasičnoj prevari na koju, nažalost, mnogi građani nasedaju.

– Zakon kaže da ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, dovede nekoga lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom – kaže advokat.

Bonus video:

01:13

ČULA SE JAKA EKSPLOZIJA, ODMAH SMO SKOČILI DA POMOGNEMO MIRJANI! Vlasnik menjačnice za Espreso

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.