Inspekcija utvrdila propuste lekara u slučaju smrti dečaka iz Loznice!
Foto: Večernje novosti

Preliminarni rezultati

Inspekcija utvrdila propuste lekara u slučaju smrti dečaka iz Loznice!

Ukoliko se ustanovi da je dete preminulo usled greške lekara, izveštaj stručnjaka biće dostavljen i Lekarskoj komori Srbije, koja bi trebalo da odluči o daljem radu ovog lekara, odnosno da li će mu oduzeti licencu
Objavljeno:

Doktor Dobrivoje Bojanić, ortoped iz bolnici u Loznici načinio je greške i neuredno je upisivao koje je sve procedure koristio u lečenju osmogodišnjeg dečaka Radenka Nikodinovića, koji je nakon preloma ruke preminuo zbog posledica sepse, saznaje "Blic".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovo su preliminarni podaci zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja, koja je juče posetila ovu bolnicu.

Fotka koja je podelila Srbiju: Lekari koji su lečili dečaka koji je preminuo opušteno cirkaju pivce u radno vreme?! (FOTO)

Kako saznaje ovaj list, inspektori su utvrdili da su u zdravstenoj dokumentaciji nađene greške.

Besni roditelji preminulog dečaka: Lekari moraju da odgovaraju za smrt našeg Radenka!

- Dekurzus nije vođen kako treba, odnosno opis lekara kako je vodio ceo slučaj. Utvrđeno je da nije rađeno po protokolu. Ujedno očekuje se i stručni nadzor, kojim će se utvrditi da li je došlo do lekarske greše - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Ukoliko se ustanovi da je dete preminulo usled greške lekara, izveštaj stručnjaka biće dostavljen i Lekarskoj komori Srbije, koja bi trebalo da odluči o daljem radu ovog lekara, odnosno da li će mu oduzeti licencu.

Takođe, obdukcija je završena na sudskoj medicini i trenutno se rade laboratorijske analize, kojim bi trebalo da se utvrdi da li je detet preminulo od sepse ili ne.

(Esproso.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.