Vest koja je potresla Srbiju: Dečak (8) iz Loznice polomio ruku, pa UMRO OD TROVANJA!
Foto: Nebojša Mandić

stravičan epilog

Vest koja je potresla Srbiju: Dečak (8) iz Loznice polomio ruku, pa UMRO OD TROVANJA!

Već tokom noći dečak je dobio temperaturu, tetka Jelena se seća da je bio miran jer se uplašio zbog preloma
Objavljeno: 09.10.2016. 15:36h
  • 257

Osmogodišnji Radenko Nikodinović iz Kozjaka kod Loznice, preminuo je u subotu u Beogradu od posledica trovanja organizma, nastalog posle zadobijenog preloma ruke tokom igre.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dečak je pre sedam dana (2. oktobra) zadobio prelom na sredini unutrašnjeg dela leve podlaktice, zbog čega su ga roditelji automobilom prevezli do Loznice na ortopediju Opšte bolnice. Kako kaže Radenkov otac Milan, dežurni ortoped bio je dr Dobrivoje Bojanić, koji je odmah prihvatio dete i rekao da će najverovatnije biti potrebna operacija u Beogradu.

On je ljubio devojčicu ispred škole u Vranju: Procureli jezivi detalji njegovog bluda sa detetom! (FOTO)

– Doktor je pregledao dete i pokušao da sanira prelom. Kako je rekao, uspeo je da namesti ruku, da sve uklopi kako treba, obavio snimanje i stavio gips i rekao da ne treba da brinemo. Dete je pustio da ide kući i naš Radenko nije zadržan u bolnici – kroz suze priča otac Milan i tvrdi da nijednog momenta lekar više nije pominjao da dete treba hospitalizovati.

"Verovali smo lekarima"

Već tokom noći dečak je dobio temperaturu, tetka Jelena se seća da je bio miran jer se uplašio zbog preloma.

– On je inače bio nemirno dete, ali se te večeri skoro nije ni pomerao, želeći da ga što pre prođu bolovi i ruka zaraste. U ponedeljak je odveden da primi injekciju a temperatura nije spadala, mada nije bila visoka. Majka Zorica gaje odvela kod pedijatra koji je objasnio da je takva temperatura normalna i da je sve drugo uredu sa detetom. Verovali smo lekarima jer su nas uveravali da je sve kako treba i nismo ni razmišljali da negde vodime dete na dodatni pregled – priča Jelena.

Narednog dana, u sredu 5. oktobra, bila zakazana kontrola i previjanje i, kako kažu Radenkovi roditelji, isti lekar je pogledao ranu, očistio je i tad rekao da je ipak trebalo dete ostaviti u bolnici. Majka je pitala da li je normalno da tako otekne ruka, na šta je on objašnjava da dete nije držalo ruku kako treba i da mora da je okrene vertikalno.

"Normalna temperatura - 38?!"

- Temperatura do 38 je i dalje smatrana za normalnu, doktor je rekao da dete drži ruku podignutu i da će otok spasti. Međutim Radenko se i dalje nije osećalo dobro i oko pet popodne temperatura je bila 39. Predveče je ruka bila hladna i voštane boje, dete je počelo da se trese od temperature i da halucinira. Odvezli smo ga u Hitnu, odatle kod dečjeg pedijatra i onda ponovo na ortopediju gde je opet bio isti lekar. Rekao je da je gips previše stegnut i kad je popustio gips videla sam da je ruka bila strašna. Zadržao nas je na odeljenju i rekao da bi najbolje bilo da dete pošalje za Beograd. Prvo je rekao ujutro, ali kad je suprug otišao iz bolnice, odlučio je da ipak odmah spreme sanitet. Objašnjavao je da to čini radi svake sigurnosti i da je siguran da je on sve uradio kako treba. Iste večeri Redenko je prebačen u Institut za majku i dete u Beograd – priča majka Zorica.

Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media