Da se zločin ne zaboravi: 12 godina od pogibije gardista na Topčideru!
Foto: Dragan Udovičić

Tužno podsećanje

Da se zločin ne zaboravi: 12 godina od pogibije gardista na Topčideru!

Na komemorativnom skupu ispred ulaza u vojni objekat Karaš u Topčideru govoriće članovi porodica nastradalih gardista i njihovi advokati Olgica Batić i Predrag Savić
Objavljeno: 07:17h

Godišnjica pogibije gardista Vojske tadašnje Srbije i Crne Gore Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, koja se dogodila u kasarni u Topčideru 2004. godine, biće obeležena danas ispred mesta na kojem su nastradali.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na komemorativnom skupu ispred ulaza u vojni objekat Karaš u Topčideru govoriće članovi porodica nastradalih gardista i njihovi advokati Olgica Batić i Predrag Savić. Godišnjicu će obeležti i organizacija Žene u crnom skupom u Knez Mihailovoj ulici pod sloganom "Nikada nećemo zaboraviti zločin u Topčideru".

Prema infomacijama koje je nedavno objavio portal Insajder, pripadnike Gardijske brigade ubila je treća osoba, pokazalo je superveštačenje obavljeno u SAD, čime je osporen zvanični izveštaj da su oni stradali u međusobnom sukobu.

Jakovljević i Milovanović poginuli su 5. oktobra 2004. godine u tajnom vojnom objektu Karaš, u Topčideru, gde su bili na straži.

Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu dok je takozvana nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.