UHAPŠENI UGOSTITELJ BIO I NA POTERNICI ŠPANIJE: Sumnjiči se za teška krivična dela
Predrag Barnić, Foto: Kurir

uhapšen U BEČU

UHAPŠENI UGOSTITELJ BIO I NA POTERNICI ŠPANIJE: Sumnjiči se za teška krivična dela

Istraga protiv njega u Austriji je počela još 2019. godine, zbog sumnje da se bavi trgovinom narkotika

Objavljeno:

Poznati srpski ugostitelj Predrag Barnić (43) na međunarodnoj poternici koju je izdala naša zemlja nalazi se još od 2007. godine. Prema informacijama, Barnić je pre desetak dana uhapšen u Beču bog posedovanje narkotika i oružja.

Barnić je stari znanac srpskih nadležnih organa i za njim je svojevremeno raspisana međunarodna poternica zbog čak tri krivična dela. Dilovanje droge, razbojništva i nanošenje teških telesnih povreda dela su za koja se tereti.

- Barnić je ranije bio na poternici Srbije, ali ne znam da li ona još uvek važi ili ju je sud ukinuo - rekao je izvor Kurira.

Da je to tačno potvrdio je sam 2015. godine kada je za beogradske medije rekao da jeste bio na poternici, ali da je baš tih dana čekao odgovor Apelacionog suda.

Istraga protiv njega u Austriji je počela još 2019. godine, zbog sumnje da se bavi trgovinom narkotika, a austrijska policija sumnja da je Barnić član međunarodne kriminalne grupe. Nakon ovog privođenja ispostavilo se da su za njim poternice do sada već raspisivale Srbija i Španija, prenosi Kurir.

Podsetimo, za njegovo hapšenje austrijske vlasti organizovale su akciju, o kojoj su kasnije pisali tamošnji mediji.

- Policija je dugo sumnjala da se bavi preprodajom narkotika. Potom su krenuli u akciju. Tajni agent policije se predstavio kao kupac i došao je u lokal s namerom da kupi kokain. Za to vreme ceo kraj bio je blokiran - navodi Hojte.

Prema pisanju tog lista, u restoran su najpre ušli muškarac i žena, Barnićevi saradnici, koji su poneli veću količinu kokaina. Potom je došao "kupac" kom je Srbin predao drogu, a u tom momentu su u lokal uletele specijalne jedinice austrijske policije Kobre.

A onda je usledila filmska potera za njim.

- Vlasnik restorana, kod kog se nalazio paket s kokainom, počeo je da beži. Popeo se na krov i pokušao da se otarasi droge. Bacio je paket, koji je završio završio u oluku - opisuju mediji dramatičnu policijsku akciju u Beču.

Osim Barnića, u akciji su privedeni i njegovi saučesnici, muškarac i žena iz Crne Gore.

- Policija je zaplenila 2,3 kilograma kokaina, 3,5 kilograma marihuane, 5.300 evra u kešu, kalašnjikov, dva pištolja marke glok i bereta.

Pored toga, droga za koju se sumnja da je njegova pronađena je i u prostorijama iznad restorana u kojima se nalazi škola nemačkog jezika, čija je vlasnica njegova supruga.

- U učionicama je pronađem deo narkotika, kao i veliki poker aparat, pa policija sumnja da se poznati ugostitelj osim trgovinom drogom bavio i organizovanjem ilegalne kocke - navodi izvor Kurira.

Njemu se na teret stavlja trgovina drogom i oružjem, ali i pretnje policiji.

Inače, ovaj poznati ugostitelj, rodom iz Smederava, vlasnik je jedne od najpopularnijih kafana u Beču, u kojoj su se održavale proslave i venčanja gastarbajtera, a nastupale su brojne estradne zvezde iz Srbije, među kojima i Radiša Trajković Đani, Dejan Matić, Rade Kosmajac i mnogi drugi. Svojevremeno je sa Đanijem držao jedan od lokala u prestonici Austrije.

Bonus video:

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.